GoedeStede en Trebbe realiseren 99 appartementen in Almere Buiten

Met het hijsen van een vlag markeerden Tjeerd Herrema, wethouder gemeente Almere, Arjan Deutekom, directeur GoedeStede, Marnix Norder, voorzitter Aedes en Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord de officiële start van de bouw van 99 appartementen Almere Buiten. Na de handeling ging het viertal met elkaar in debat over de volkshuisvesting in Nederland en Almere

“Ik kan wel stellen dat met deze nieuwe woningen de trein voor meer sociale huurwoningen in Almere behoorlijk op stoom begint te komen”, aldus Arjan Deutekom, directeur/bestuurder van woningstichting GoedeStede. De nieuwbouw past ook binnen de prestatieafspraken die de gemeente Almere en woningstichting GoedeStede gemaakt hebben.

Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord: “Het is opnieuw gelukt binnen de strikte kaders van sociale woningbouw goede, betaalbare huurwoningen te bouwen. Dit kan alleen maar doordat GoedeStede investeert in goede samenwerkingen met vaste partners.”

Over het ontwerp

De twee appartementencomplexen verrijzen op de hoek van de Evenaar en de Rio de Janeirostraat in het Centrum van Almere Buiten. Ze zijn ontworpen door het gerenommeerde architecturenbureau Inbo. Het ontwerp kenmerkt zich door ingetogen architectuur met rijzige volumes en op de hoek van de Evenaar en de Rio de Janeirostraat een stoer hoogte accent. Door één type steen, in diverse metselwerkverbanden toe te passen, krijgen de gebouwen een grootse en rijke uitstraling.

Over de appartementen

Het complex Castrolanda biedt ruimte voor 56 woningen. Het gebouw Holambra heeft 43 appartementen. Mede door de diversiteit in de complexen, twee- en driekamerappartementen met een vloeroppervlak tussen 50m2 en 70m2, zijn de woningen zeer geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden.

Over de bouw

De bouw van beide complexen start eind maart 2017, naar verwachting worden de twee complexen in het voorjaar van volgend jaar opgeleverd. De appartementen worden gerealiseerd volgens HoogWonen, het concept van Trebbe voor appartementen. Mede door de inzet van dit concept, is Trebbe in staat een vlekkeloos proces en vaste doorlooptijd te garanderen.