Gerrit van Wijgerden met pensioen

“De mooiste droom die ik voor Trebbe heb, is dat er straks geen opdrachtgever meer om Trebbe heen kan.”

We gaan terug naar het jaar 1994, Gerrit van Wijgerden is op dat moment bijna 20 jaar werkzaam als bedrijfsleider bij ERA Contour als hij benaderd wordt door een headhunter met de vraag of hij aan de slag wil bij aannemingsmaatschappij Trebbe Utrecht als directeur. Na een aantal gesprekken met verschillende medewerkers van Trebbe en een psychologische test mocht Gerrit aan de slag bij Trebbe.

Ik doe het toch maar niet

“Ik kon er ’s nachts niet van slapen, ik maakte mijn vrouw zelfs wakker en zei dat ik het toch maar niet ging doen. Het is nogal wat, een overstap maken naar een bedrijf dat je eigenlijk niet kent, na een dienstverband van bijna 20 jaar bij je werkgever.” En toch, op 1 juli 1994 treedt Gerrit in dienst bij Trebbe.

Ander soort organisatie

“Wat ik me al had gerealiseerd, werd meerdere keren bevestigd. Trebbe kende als organisatie echt een hele andere opzet dan wat ik gewend was.” Bij ERA was Gerrit bedrijfsleider en draaide hij een omzet van ca. 20 miljoen gulden, toen hij net bij Trebbe kwam was dat ongeveer 10 miljoen gulden. En dat was niet het enige wat anders ging. “Trebbe is een familiebedrijf, dat drong pas echt door toen we een project hadden uitgerekend en de offerte moesten indienen.” Bij ERA rondde Gerrit samen met het projectteam het project af en dienden ze een advies in met een inschrijfbedrag. De directie nam dit over. “Bij Trebbe deed ik samen met Hein Trebbe sr. en Cor van Nuil de afronding. Het was verrassend dat dit werd ingepland op een zaterdag, de winkelafspraak met mijn vrouw viel in het water.” De heer Trebbe verdiepte zich in de directe en indirecte kosten en nam deze uitgebreid door. “Je zult wel begrijpen dat ik geen punten scoorde bij mijn vrouw. Ik begreep het wel, ik was nieuw binnen Trebbe en de betrokkenheid binnen een familiebedrijf is groot.”

Twentse vlijt en nuchterheid

Er volgden nog verschillende momenten dat Gerrit zich realiseerde dat hij bij een familiebedrijf aan de slag was gegaan. “Bij ERA was er altijd geld, ruimte en tijd voor een goed idee. Je kon er eigenlijk direct mee aan de slag. Bij Trebbe was dat toch wel anders. Het idee moest over een aantal schijven en er werd regelmatig de vraag gesteld ‘ik kan wel investeren, maar levert het ons ook wat op?’ Eigenlijk was die licht kritische houding ook heel goed. Het zorgt ervoor dat die ideeën die het uitwerken waard zijn, in goede banen worden geleid en dat je organisatie niet op hol slaat. Die kritische vragen hebben in mijn beleving twee oorzaken. Op één natuurlijk het familiebedrijf; het is toch mijn eigen toko. Op twee de Twentse nuchterheid.”

Aanvoelen en op inspelen

Met name in de eerste jaren van zijn carrière was Gerrit druk met het aanbieden van capaciteit. Dit maakte projectverwerving, één van de hoofdtaken van Gerrit, lastig. “Elke capaciteitsaanbieder kan capaciteit aanbieden, elke bouwer kan bouwen. Maar het onderscheiden was in het begin moeilijk.” Daarnaast moest Gerrit ervoor zorgen dat de organisatie op niveau was; de juiste mensen op de juiste plek én de juiste teamsamenstellingen. “Wat ik na verloop van tijd merkte was dat binnen Trebbe medewerkers binnen één functie heel veel verschillende dingen moesten doen. Zo deed een projectleider ook de gesprekken met kopers. Ik vond dat niet passend.” Gerrit introduceerde de functie van kopersbegeleider. Dat was niet de enige functie die uit zijn koker kwam. Toen Trebbe meer in bouwcombinaties ging werken heeft Gerrit de functie projectcoördinator, vergelijkbaar aan wat wij nu kennen als projectmanagers, ingevoerd. “Zo zie je dat de organisatie zich door de jaren heen aanpast aan de tijd en de vraag. Dat was wel een belangrijke taak van mij; aanvoelen dat de organisatie verandert en groeit en daar op een goede manier op inspelen door de juiste mensen aan te trekken.” Niet alleen de organisatie is door de jaren heen veranderd, ook de mensen. “De rol van de mensen is anders geworden. Mensen denken meer mee en creëren zelf kansen. Ik vind sowieso dat het een mooie tijd is, men staat echt open voor vernieuwing en verandering. De vernieuwingen volgen elkaar ook steeds sneller op.”

Vernieuwen

Zo’n 15 jaar nadat Gerrit bij Trebbe was begonnen, kreeg hij het aandachtsgebied innovatie erbij. Dit aandachtsgebied is hem op het lijf geschreven. “Mijn doel? Tja als we mensen hebben die doen wat ze altijd al deden, wat is dan mijn toegevoegde waarde? Dan moet ik gaan kijken of de dingen die ze altijd al deden nog steeds goed doen. Ja dat verveelt mij snel hoor.” Innovatie, vernieuwing en verandering zijn onderwerpen die Gerrit leuk vindt en altijd hebben aangesproken zowel zakelijk als privé. “Ik heb er veel over gelezen en me echt verdiept in alle beschikbare informatie.”

Koploper

Eén van de eerste vernieuwingen die hij heeft geïntroduceerd was LEAN. Het is februari 2010 als hij samen met Bart Elsten naar een sessie gaat over LEAN. “Na afloop zeiden we direct tegen elkaar ‘dit is het, hét hulpmiddel voor de bouw’.” Samen met Martin Veerman ging Gerrit naar een cursus over LEAN. “Martin Veerman werkte al 20 jaar in de bouw en vroeg aan mij of ik hem nu ging overtuigen dat hij het al 20 jaar verkeerd deed. Mijn reactie was dat ik dat ook niet wist en dat het voor mij ook nieuw was.” Na twee dagen cursus waren Martin en Gerrit helemaal om en zo startte de introductie van LEAN bij Trebbe. Naast LEAN is ook BIM een innovatie uit de koker van Gerrit. Een vernieuwing waarmee Trebbe jarenlang koploper is geweest.

Recent

Een meer recente succesvolle vernieuwing van Gerrit is de deelname aan het Supply Chain Management Traject. Een traject waarbij samen met de co-makers wordt gewerkt aan een sterke ketensamenwerking, nog efficiënter en leuker samenwerken. Ook het Droomteam is een initiatief van Gerrit. “Het Droomteam ziet toe op het concept BasisWonen. Daar wordt al heel veel aan verbeteringen gewerkt door het technisch team. Maar dat is vooral kortere termijn. Nu dromen we met het Droomteam over de lange termijn.”

De droom voor Trebbe

Op de vraag ‘wat droom jij voor Trebbe?’ reageert Gerrit zonder na te denken: “De mooiste droom die ik heb, is dat er straks geen opdrachtgever meer om Trebbe heen kan. Omdat Trebbe een leuke, fantastische partij is die het goed doet en door onze financiële gezondheid meer kan dan anderen. En omdat Trebbe continu aan het verbeteren is, wordt alles elke dag beter.”

De toekomst van Gerrit

En wat Gerrit zelf gaat doen? Gerrit heeft zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zzp-er. Het bedrijf heet Van Wijgerden Advies en is voor partijen die graag advies willen over, hoe kan het ook anders, Supply Chain Management, BIM, LEAN of verandermanagement.