Feestelijke start bouw Nieuwe Buurt Zuiderveld

“Nieuwe Buurt Zuiderveld, het beste van twee werelden, nu en in de toekomst”

Op woensdag 20 februari jl. werd de bouw van 75 eengezinswoningen in Nieuwe Buurt Zuiderveld in Nijmegen, officieel gestart door wethouder Noël Vergunst. Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, Alfred Bolks, algemeen directeur Van Wonen en Hein Stooker, directeur bij Trebbe gaf wethouder Vergunst met het indrukken van een rode knop letterlijk een spectaculair startsein voor de bouw.

Over de Nieuwe Buurt Zuiderveld

Het project omvat in totaal 75 eengezinswoningen in de nieuwe wijk Zuiderveld. Deze woningen zijn onderverdeeld in 46 koopwoningen en 29 vrije sector huurwoningen. De vrije sector huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van het VanWonen Woningfonds. De toekomstige bewoners van de woningen zijn de ware pioniers van Zuiderveld. Zij zijn de eersten die in de nieuwste wijk van de Waalsprong een woning hebben gekocht of gehuurd. Wethouder Noël Vergunst (stedelijke ontwikkeling):“Nieuwe Buurt Zuiderveld biedt het beste van twee werelden: groen en bijna buiten wonen, maar toch met alle voorzieningen en maar 20 minuten van het centrum van Nijmegen. Ik ben blij dat we hier ook 29 huurwoningen kunnen realiseren; daar werkt Nijmegen hard aan.”

Een prettige woonomgeving voor nu én in de toekomst

Voor VanWonen is dit het eerste project met eigen huurwoningen. Deze worden verhuurd via het eigen Woningfonds. Onlangs is de allereerste huurovereenkomst met de toekomstige bewoners ondertekend. Algemeen directeur Alfred Bolks: “Door huurwoningen aan te bieden willen we graag voorzien in de behoefte hieraan in het middensegment. Zo kunnen we voor nu én in de toekomst een prettige woonomgeving creëren voor mensen. De realisatie van dit eerste huurproject is voor ons een belangrijke mijlpaal.”

Over de bouw

Trebbe heeft de bouw van de eerste huurwoningen in het project in november gestart. Trebbe realiseert de woningen vanuit haar concept BasisWonen. In het bouwsysteem worden de woningen grotendeels geprefabriceerd in de fabriek. Vanaf mei 2019 worden naar verwachting de eerste huurwoningen opgeleverd. De eerste koopwoningen worden nog voor de zomer opgeleverd. “Het is mooi dat we met ons concept BasisWonen een bijdrage mogen leveren aan deze nieuwe wijk. Deze wijk is het eerste resultaat van een een prettige samenwerking met VanWonen. En dat in Nijmegen, de stad waar we al jarenlang aaneengesloten bouwen”, aldus Hein Stooker, directeur Trebbe.