Feestelijk moment 24 Karaat Gouda

10 februari jl. waren er veel blije gezichten te zien, kopers van 24 Karaat Gouda konden tijdens een feestelijke bezichtiging hun eigen woning in aanbouw bekijken. Er waren veel toekomstige bewoners aanwezig, onder het genot van een hapje en een drankje konden zij kennismaken met elkaar.

Herstructurering Gouda Oost

24 Karaat Gouda maakt onderdeel uit van het project Zuidelijk Stempel West in Gouda Oost, waar een grote herstructurering plaatsvindt. Trebbe verkreeg het werk uit een prijsvraag, uitgeschreven door Woonpartners Midden-Holland. Het werk omvat in totaal de realisatie van 64 woningen. Daarvan zijn 6 woningen en 22 appartementen bestemd voor de sociale huur, 12 woningen voor vrije sector huur. De resterende 24 zijn bestemd voor de verkoop: 24 Karaat Gouda. Rob van der Jagt, directeur Trebbe West: “We zijn er trots op dat wij met onze concepten BasisWonen en HoogWonen een bijdrage kunnen leveren aan het nieuwe gezicht van de wijk, in de vorm van goede, betaalbare huisvesting.”

Over 24 Karaat Gouda

De 24 rijwoningen van 24 Karaat Gouda zijn gesitueerd rondom een autovrijpleintje en grenzen aan het nieuwe stadspark ‘De Oversteek’. Door onder andere pv-panelen en kunststof kozijnen zijn de woningen duurzaam en toekomstbestendig. A3 Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gehele project. Door extra aandacht te besteden aan fraai metselwerk en markante entrees is A3 Architecten er in geslaagd alle woningen een eigen karakter te geven en toch samenhang in de wijk te creëren

Over de bouw

24 Karaat Gouda wordt gefaseerd gerealiseerd. Fase 1 bestond uit vier rijwoningen en is reeds opgeleverd. Fase 2 omvat de overige 20 koopwoningen. De bouw startte eind oktober jl., naar verwachting worden de woningen eind maart 2017 opgeleverd. Begin tweede kwartaal 2017 wordt de complete herstructurering, Zuidelijk Stempel West, afgerond.