Bouw derde en vierde fase Weids Wonen Dronten van start

“Wensen voor de wijk een stevig fundament om op te bouwen”

Op vrijdag 1 november jl. hebben de toekomstige bewoners van Weids Wonen in Dronten onder toeziend oog van wethouder Roelof Siepel (gemeente Dronten), Annemieke Both-van Toor (verkoopmanager Synchroon) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart. Zij vulden  een tijdcapsule met wensen voor de wijk en hebben deze gezamenlijk begraven.

Wethouder Roelof Siepel: “Als college zijn we altijd op zoek naar verbinding. Het vullen van een tijdcapsule is zo’n mooi verbindend moment. We willen er dan ook op vertrouwen dat deze gezamenlijke wensen voor de wijk niet alleen begraven worden maar ook vervuld worden.”

Annemieke Both-van Toor: “Wij zijn blij met de start bouw van deze derde en vierde fase van Weids Wonen. Een prettige, nieuwe wijk waar groen en water de boventoon voeren. Niet alleen goed voor de biodiversiteit maar ook een plek waar kinderen veilig met elkaar buiten kunnen spelen en waar jong en oud elkaar kan ontmoeten. Een mooi, duurzaam plan waar men heerlijk kan wonen.”

Hein Stooker: “Ontmoeting loopt als een rode draad door dit plan. Hierdoor ontstaat een toekomstbestendige buurt waarin bewoners – jong en oud – samen wonen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een fantastische plek is om te wonen.”

Over Weids Wonen Dronten

Weids Wonen is gesitueerd aan het water in het deelplan Het Palet. Dit deelplan is de laatste fase en daarmee het sluitstuk van de wijk De Gilden. Weids Wonen is een uniek project van in totaal 92 woningen in een grote variëteit. Er zijn twee-onder-een kapwoningen en geschakelde woningen in verschillende prijsklassen. Door de grote variëteit van de woningen en verschillende prijsklassen biedt het plan voor elk wat wils. Starters, doorstromers en senioren vinden allemaal hun plek in Weids Wonen. De sfeer is landelijk en gemoedelijk. De fraaie architectuur, geïnspireerd op de Limburgse witte hoeves, de diversiteit in het aanbod en ‘samen zijn en samen doen’ staan centraal in het hart van het plan. Het grote gezamenlijke binnenterrein vormt het hart van het plan. Hoe dat binnenterrein eruit komt te zien? Dat bepalen de bewoners samen.

Over de ontwikkeling en de bouw

Samen met Synchroon nam Trebbe de locatie in ontwikkeling. Het volledige project omvat de realisatie van 92 woningen. De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw van de eerste twee fases omvat 52 woningen, startte in de zomer van vorig jaar en is opgeleverd. De bouw van de derde en vierde fase, bestaande uit de resterende 40 woningen, startte afgelopen zomer, naar verwachting wordt de laatste woning in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd.