Trebbe en BPD slaan eerste paal appartementencomplex Extravert Almere Buiten

Op 7 april jl. zijn Trebbe en BPD (Bouwfonds Property Development) gestart met de bouw van het appartementencomplex Extravert in Almere. Extravert biedt straks plaats aan 73 comfortabele nieuwbouwappartementen. Met Extravert wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag naar duurzame koopappartementen.

Antje de Groot-Schuttert directeur bij Trebbe: “Ik vind het prachtig om te zien dat we in een gebied waar we al een aantal mooie appartementencomplexen voor woningcorporatie GoedeStede hebben gerealiseerd nu ook invulling kunnen geven aan de vraag naar koopappartementen. Het is natuurlijk helemaal fantastisch dat het zo’n prachtig groen gebouw wordt en dat is mede gestimuleerd door de gemeente Almere. ”

Dick Boekhout, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Met trots kijken wij naar de start van de bouw van het project Extravert in Almere Buiten. Dit project biedt de starter op de woningmarkt kans om op een mooie plek in Almere te wonen. Meer dan driekwart van deze woningen is toegankelijk voor tweeverdieners met een modaal inkomen. Door een mix van studio’s, 2-kamer, 3-kamer en 4-kamer appartementen is er plek voor zowel alleenstaande als gezinnen, jong en oud.”

Over het ontwerp

Extravert verrijst in Almere Buiten naast het Meridiaanpark, het groenste stukje Almere. Inbo Architecten tekende voor het bijzondere ontwerp. Het metselwerk van groene steen in de plint van het gebouw versterkt het natuurgevoel. Er zijn plantenbakken voor de bomen op de eerste verdieping in de architectuur verwerkt. Twee volumes van groen metselwerk flankeren de entree. Zij monden uit in plantenbakken met bomen voor het dakterras van het penthouse. De balkons van alle hoekwoningen hebben een grote plantenbak voor lage beplanting en struiken. Klimplanten zorgen voor een weelderige begroeiing van de gevel. In het gebouw is ook een irrigatiesysteem opgenomen voor de groenvoorziening.

Over de appartementen

Het gebouw bestaat uit elf en vijf bouwlagen en biedt ruimte aan 73 appartementen bestemd voor de verkoop. Van appartementen met een vloeroppervlak variërend tussen de 40 m2 en 90 m2 én een penthouse van maar liefst 130 m2 biedt dit complex voor elk wat wils. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A doordat deze goed geïsoleerd zijn, voorzien zijn van een warmtepomp en de pv-panelen op het dak. De warmtevoorziening van de appartementen wordt geleverd via een ESCo, waarbij kopers een warmtepomp leasen en daarmee ontzorgd zijn van onderhoud aan de installaties.

Over de ontwikkeling en de bouw

Trebbe en BPD ontwikkelden samen het appartementencomplex. Juli 2019 gingen de appartementen in verkoop, een half jaar later waren alle appartementen verkocht. De bouw is begin april 2020 gestart, naar verwachting wordt het laatste appartement rond de zomer van 2021 opgeleverd.