Eerste huurders trekken in duurzame sociale nieuwbouw in Enschede

In de zomer van 2020 is ontwikkelende bouwer Trebbe gestart met de realisatie van 20 sociale huurwoningen voor De Woonplaats. Op totaal drie plekken in de wijken Stroinkslanden en Stadsveld verrezen afgelopen maanden de zeer duurzame woningen. Gisteren kregen de eerste vier huurders van de Hasmanlanden de sleutel van hun woning en kregen zij ter plekke uitleg over de duurzame installaties.

De toekomstige bewoners aan de Hanenberglanden in de wijk Stroinkslanden krijgen later deze maand de sleutel van hun nieuwe woning. De woningen aan de Aert van der Neerstraat en Adriaan van Ostadestraat in Stadsveld zijn medio april klaar voor bewoning.

nieuwbouw-hasmanlanden web
nieuwbouw-hanenberglanden web
nieuwbouw-stadsveld web

Duurzame woningen

Alle woningen hebben drie slaapkamers en een mooie tuin. De woningen zijn zeer duurzaam en daardoor comfortabel voor de huurders. Zo hebben de woningen elektrische convectoren met bewegingssensoren. Ook detecteert hij wanneer er een raam open staat. Verder bestaat het duurzaamheidsconcept uit triple glas, zonnepanelen op het dak en een luchtwarmtepomp. De woningen verhuurd in het sociale huursegment tot € 752,33 per maand.

Stadsveld

In de wijk Stadsveld is op de hoek van de Adriaan van Ostadestraat en Aert van der Neerstraat tien nieuwe woningen gebouwd. Dit was tot nu toe een braakliggend stuk terrein van de oude muziekschool. Vier woningen zijn gebouwd aan de zijde van de Adriaan van Ostadestraat en zes woningen zijn gerealiseerd aan de zijde van de Aert van der Neerstraat. Ook zijn er zestien extra parkeerplaatsen bijgekomen.

Stroinkslanden

In Stroinkslanden zijn de woningen aan de Hasmanlanden en Hanenberglanden gebouwd. Op deze plekken zijn eind 2018 de oude woningen gesloopt. Dit zijn mooie zichtlocaties in de wijk. Daarom zijn hier woningen met twee lagen en een kap gebouwd. Zo ontstaat een mooie woondifferentiatie in Stroinkslanden, iets waar De Woonplaats afgelopen jaren al hard aan heeft gewerkt. Aan de Hanenberglanden zijn zes nieuwe woningen gebouwd en aan de Hasmanlanden vier woningen.