Eerste bewoners De Virieupark Zaltbommel nemen de sleutel in ontvangst

Op dinsdag 9 april jl. hebben Kirsten van den Heuvel en Martijn Ivens als eerste bewoners van De Virieupark in Zaltbommel onder toeziend oog van wethouder Gijs van Leeuwen (gemeente Zaltbommel), Frank Wigbers (locatiemanager bij BPD) en John Verbeek (projectontwikkelaar bij Trebbe) de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen.

Wethouder Gijs van Leeuwen: “Virieupark is een gewild nieuwbouwplan. Eind november 2018 was de formele start van de bouw en op 9 april mocht ik al symbolisch de eerste sleutel overhandigen aan de nieuwe bewoners. Het is er prachtig wonen en nieuwe bewoners zijn stuk voor stuk enthousiast over de woningen en de woonomgeving. Een buitengewoon mooie toevoeging van woningen met een bijzondere uitstraling.”

Frank Wigbers: “Het is altijd weer mooi om een woongebied te ontwikkelen waar mensen fijn kunnen leven. Het binnengebied van De Virieupark doet denken aan de stadsparken die F.W. de Virieu in Zaltbommel heeft gerealiseerd. Zo voegen we een woonomgeving toe passend bij de opzet van Zaltbommel.”

John Verbeek: “De kop is eraf. De eerste woning is opgeleverd, nog 102 te gaan. Iedere oplevering is weer een bijzonder moment. Na een intensief voorbereidingstraject nadert een werk haar voltooiing. Ik hoop dat de bewoners een prettig traject hebben doorlopen en wens hen heel veel woonplezier toe.”

Kirsten van den Heuvel en Martijn Ivens: “We hebben een bijzonder prettig traject doorlopen. We zijn goed begeleid tijdens de aankoop van onze woning en bij de keuzes die we daarna nog konden maken. Nu kunnen we niet anders dan zeggen dat het wachten is beloond met een fantastische woning. We zijn er ontzettend blij mee.”

Over De Virieupark

In de oude vestingstad Zaltbommel op de plek waar vroeger de Van Voordengieterij voor scheepsschroeven stond, verrijst nieuwbouwplan De Virieupark. De Virieupark omvat in totaal 103 woningen. Visser en Bouwman Architecten uit Den Bosch tekende voor het ontwerp van deze nieuwe wijk. De Virieupark zoekt aansluiting bij de omliggende omgeving. Dit betekent dat de architectuurstijl uit de 19e eeuw, Hollands eclecticisme (chaletstijl) is aangepast aan de huidige tijd. Dit uit zich in markante gevels, ambachtelijke details en erkers. Zo krijgt elke woning een eigen identiteit en sierlijke uitstraling waardoor het project naadloos aansluit op de bestaande villa’s. Ook de openbare ruimte blijft in de stijl met de omgeving. Deze wordt namelijk gebaseerd op de ideeën van stadsarchitect F.W. de Virieu, waaraan deze nieuwe wijk zijn naam te danken heeft.

Gefaseerde bouw De Virieupark

De eerste fase van de De Virieupark omvat 54 woningen waarvan 24 rijwoningen, 26 twee-onder-één kapwoningen en 4 vrijstaande woningen. De tweede en laatste fase bestaat uit de resterende 49 woningen en is onlangs in verkoop gegaan. Ook in deze fase is voor elk wat wils in de vorm van rijwoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen. Er zijn nog enkele woningen te koop. Voor meer informatie: https://www.nieuwbouw-virieupark.nl/

Over de ontwikkeling en de bouw De Virieupark

Trebbe en BPD namen de locatie in ontwikkeling in het tweede kwartaal van 2017. Oktober 2017 werd gestart met de verkoop van de 54 woningen. De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw van de eerste fase is in november 2018 gestart, naar verwachting wordt de laatste woning in het vierde kwartaal van 2019 opgeleverd. De bouw van de tweede fase staat gepland voor dit najaar. Rond de zomer 2020 wordt De Virieupark voltooid.