Dura/Trebbe VOF start bouw Mijn Cultuurmijl Enschede

Woensdag 19 april hebben de toekomstige bewoners van Mijn Cultuurmijl onder toeziend oog van Jeroen Hatenboer, wethouder ruimtelijke ontwikkeling bij gemeente Enschede, de bouw van Mijn Cultuurmijl officieel gestart door in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap te begraven.

Jeroen Hatenboer wethouder ruimtelijke ontwikkeling gemeente Enschede: “Door de toenemende variatie in het aanbod wint het wonen in het centrum van Enschede aan aantrekkingskracht. Mijn Cultuurmijl is hiervan een goed voorbeeld. Dura/Trebbe heeft met de stadswoningen van Mijn Cultuurmijl een goede balans gevonden tussen de cultuur van de stad en de kwaliteit van buiten wonen.”

Hein Stooker, directeur Trebbe Wonen namens bouw- en ontwikkelcombinatie Dura/Trebbe VOF : “Een succesfactor van Mijn Cultuurmijl is dat we bij het ontwerp en de ontwikkeling goed hebben geluisterd naar de wensen van toekomstige bewoners. Het resultaat: aantrekkelijke woningen, goed ingepast op de locatie, die voldoen aan de wensen van de kopers. Ook bijzonder is dat we met Mijn Cultuurmijl een maatwerkoplossing vanuit conceptuele woningbouw hebben geleverd.”

Mijn Cultuurmijl

De Spoorzone is een gebied dat volop in ontwikkeling is, een prachtige locatie die het centrum met de wijk Roombeek verbindt. Hier komen 33 stadswoningen, zowel geschakelde als twee-onder-een-kapwoningen, bovenop een parkeerkelder. Beltman Architecten tekende voor het ontwerp van de woningen. Door een ruime keuze in opties en varianten voor de gevelonderdelen aan de toekomstige bewoners te bieden, krijgt elke woning haar eigen signatuur en ontstaat een authentiek en gevarieerd gevelbeeld.

Over de ontwikkeling

Mijn Cultuurmijl is een eigen ontwikkeling van de bouw- en ontwikkelcombinatie Dura/Trebbe VOF en het eerste koopwoningenplan in de Spoorzone. Tijdens de ontwikkeling zijn de wensen van toekomstige bewoners centraal gesteld. Naar aanleiding van een woonwensenenquête en workshop, gehouden onder geïnteresseerden, werden de randvoorwaarden voor het ontwerp bepaald. Vervolgens werden potentiele kopers betrokken in het ontwerp van de woningen en konden kiezen uit onder andere verschillende soorten en kleuren, kozijnen, voordeuren, metselwerk en type gevels. Mede door de wensen van toekomstige bewoners voorop te zetten bij de ontwikkeling verliep de verkoop zeer voorspoedig. De 33 woningen werden binnen vier maanden verkocht.

Over de bouw

Bijzonder is dat ondanks de diversiteit, de grote verdiepingshoogtes en bijzondere verschijningsvorm van de woningen deze allemaal met een woningbouwconcept zijn ontwikkeld en worden gerealiseerd. Dura/Trebbe is medio april gestart met de realisatie van de woningen. Naar verwachting worden de woningen dit jaar nog opgeleverd.