Duizenden bezoekers tijdens open dag op De Kaap

Duizenden mensen hebben zaterdag tijdens de Open Bedrijvendag Hoogeveen een kijkje genomen op de bouwplaats van De Kaap. De organisatie blikt terug op een meer dan succesvolle dag.

Unieke kans

Dagelijks trekt het grote en voor Hoogeveen unieke bouwproject veel bekijks. Zaterdag had iedereen de kans om het bouwproject binnen de bouwhekken te bekijken. Trebbe Oost & Noord heeft laten zien hoe ver de bouw is en heeft jongeren enthousiast gemaakt om te gaan werken in de bouw. WVG Ontwikkeling, Stichting Woonconcept en NNCZ hebben belangstelleden informatie gekregen over onder andere de verkoop van de parkwoningen ‘Central Parc’ en (verhuur en verkoop) van appartementen.

De gemeente Hoogeveen heeft een deel van de toekomstige parkeergarage laten zien. Ook was een film te zien van park Dwingeland en de omgeving van De Kaap. Ook een aantal onderaannemers waren aanwezig om onder andere te laten zien welke bomen en planten op De Kaap komen en hoe de warmte- koude installatie van de gebouwen gaat werken. Aan de kinderen was natuurlijk ook gedacht. Zo leerden ze onder andere de fijne kneepjes van het timmermansvak van niemand minder dan Bob de Bouwer.

Officiële start Open Bedrijvendag Hoogeveen

De start van de veertiende editie van de Open Bedrijvendag Hoogeveen was op de bouwplaats De Kaap. De opening werd verricht door Antje de Groot, directeur van Trebbe Oost & Noord, Ietse Jongsma van Woonconcept, wethouder Anno Wietze Hiemstra en Harjo Woltinge, voorzitter van de Open Bedrijvendag Hoogeveen.