De Uitkijk Utrecht officieel gestart

9 december is de bouw van De Uitkijk Utrecht officieel gestart. De kopers hebben, onder het genot van een hapje en drankje, ieder een fles met een persoonlijke boodschap of foto begraven in de kruipruimte van de eigen woning.

Wethouder Geldof, gemeente Utrecht: “In Leidsche Rijn bouwen we aan een nieuwe toekomst van de stad. De bouw op deze locatie in Hoge Weide en overal eromheen toont aan dat Utrecht een gewilde plek is. In Hoge Weide worden in totaal 1100 woningen gebouwd. Ongeveer 600 woningen en de school zijn al gereed, dat betekent dat we al over de helft zijn. Samen met ontwikkelaars, architecten en bewoners maken we een levendige plek waar bewoners kunnen wonen en elkaar kunnen ontmoeten.”

Hein Trebbe jr. directeur Trebbe: “Dankzij de fijne samenwerking met de gemeente Utrecht, architect Visser & Bouwman en onze mede-ontwikkelaar LUNEE, zijn we in staat geweest in een korte tijd een mooi levendig plan te ontwikkelen. Dat De Uitkijk een plek is waar mensen graag willen wonen, blijkt wel uit het feit dat het plan binnen een maand uitverkocht was.”

Kees Jan Hoes, partner LUNEE Vastgoed: “De start van De Uitkijk markeert ook de bijzondere samenwerking tussen Trebbe en LUNEE. Twee familiebedrijven die elkaar weten te versterken en op een bijzonder prettige en bovenal transparante manier samenwerken.”

Over De Uitkijk Utrecht

De Uitkijk in de wijk Hoge Weide omvat in totaal 36 ruime stadswoningen uitgevoerd in zeven verschillende types. De woningen hebben een EPC van 0,0 en zijn bijzonder duurzaam. Door de kleinschalige opzet ontstaat een gemengde en intieme woonbuurt. Door het speelse ontwerp, van de hand van architectenbureau Visser & Bouwman, en de rijke detaillering krijgt deze woonbuurt haar eigen karakter en ontstaat een gevarieerd en levendig gevelbeeld.

Over de ontwikkeling

De Uitkijk is een ontwikkeling van de VOF Trebbe – LUNEE. Eind 2015 werd de locatie verworven vanuit een prijsvraag en in ontwikkeling genomen. De verkoop van het plan startte 19 mei jl. en verliep zeer succesvol, binnen een maand waren alle woningen verkocht. Inmiddels is de bouw gestart, naar verwachting wordt de laatste woning rond de zomer 2017 opgeleverd.