De stage van Khaled

“Een fantastische kans als spin in het web”

Khaled is 24 jaar en derdejaars student hbo bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Het afgelopen half jaar heeft Khaled stage gelopen bij Trebbe op de afdeling kopersbegeleiding in Enschede. Het half jaar zit er inmiddels bijna op. Hét moment om samen de balans op te maken en terug te kijken op de afgelopen periode.

Fantastische kans

Een onbekende was Trebbe niet voor Khaled. Tijdens zijn mbo bouwkunde liep hij ook stage bij Trebbe. Toen op de afdeling werkvoorbereiding. Een stage die hem goed is bevallen. Zo goed zelfs, dat hij vijf jaar later voor zijn hbo-stage van zes maanden gelijk weer aan Trebbe dacht. Na het versturen van een brief en een gesprek was de stageplaats in kannen en kruiken. “Ik vond het een fantastische kans om een half jaar bij een groter bedrijf te mogen leren.”

Spin in het web

Khaled loopt zijn stage als kopersbegeleider binnendienst. Een functie met veel positieve verrassingen. “Ik had verwacht dat mijn stage vergelijkbaar zou zijn aan mijn vorige stage bij Trebbe, maar niets is minder waar”, vat Khaled samen. “Je bent als kopersbegeleider binnendienst écht een spin in het web. Je hebt heel veel contact met heel veel verschillende mensen. Zo werk je veel met de kopersbegeleiders samen, want hen ondersteun je. Maar je hebt ook veel contact met projectontwikkelaars, projectmanagers en de afdeling calculatie.” Khaled vond het fijn dat zijn takenpakket heel breed was en dat hij niet elke dag dezelfde soort werkzaamheden moest doen. “Naast het uitwerken van koperskeuzes in Autocad, ben je ook veel dingen aan het navragen en uitzoeken bij collega’s en co-makers.”

Spannend wordt heel gewoon

Khaled vond het bijzonder dat hij zoveel vrijheid kreeg bij Trebbe en zo ook aan de ontwikkeling van zijn persoonlijke competenties kon werken. “Voor het uitwerken van de koperskeuzes, moest ik veel bellen met collega’s en ook met mensen die ik niet ken. Dat vond ik best wel spannend in het begin. Nu gaat het me prima af.” Khaled had aangegeven dat hij tijdens zijn stage ook graag met Revit wilde werken. Voor zijn werk als kopersbegeleider binnendienst werd er niet voldoende in Revit gewerkt. “Toch werd daar vanuit Trebbe een mouw aan gepast en mocht ik ondersteunen in de uitwerking van een project in Revit”, blikt Khaled tevreden terug.

Begeleiding van iedereen

Al met al blikt Khaled met een goed en tevreden gevoel terug op zijn stage en raadt het ieder ander aan om stage te lopen bij Trebbe. “Er werd rekening gehouden met de punten die ik graag nog wilde leren. Ik vind de sfeer bij Trebbe erg fijn, de collega’s zijn aardig en toegankelijk en de begeleiding was goed.” De stagebegeleiding nam Marcel Egberink, adjunct-directeur BasisWonen op zich. Maar Khaled had het gevoel dat iedereen hem begeleidde. “De andere collega’s wilden me ook altijd helpen.” Khaled vond het fulltime werken wel even wennen. “Stages zijn wel belangrijk om een goed beeld te krijgen van hoe het werkende leven er straks uitziet.”

Een hele wereld open

Nu de stage erop zit breekt voor Khaled een nieuwe periode aan. Eerst zomervakantie en dan afstuderen. “Ik ga duurzaamheid in relatie tot installatieconcepten bestuderen met twee andere studenten.” Een onderwerp dat hij interessant vindt en ook nog eens zeer actueel is. Wat Khaled wil doen als hij is afgestudeerd, dat weet hij nog niet helemaal zeker. “Misschien wil ik wel de bouwfysica in. Maar werkvoorbereiding of projectmanagement spreekt me ook heel erg aan. Wat dat betreft ligt er straks nog een hele wereld voor me open.”

Wil jij ook stage lopen bij Trebbe? Laat het ons weten!