De Kaap Hoogeveen opent de bouwhekken

Het omvangrijke bouwproject ‘De Kaap’in het centrum van Hoogeveen, één van de grootste bouwplaatsen in Noord-Nederland, trekt dagelijks veel kijkers om de diverse en imposante werkzaamheden te kunnen bekijken. Geleidelijk aan verplaatsen de werkzaamheden zich naar binnen en wordt het voor passanten minder zichtbaar hoeveel werk er dagelijks wordt verzet. Dit is één van de redenen voor de projectorganisatie, bestaande uit WVG Ontwikkeling, Trebbe Oost & Noord en de gemeente Hoogeveen, om mee te doen met de Open Bedrijvendag op zaterdag 5 november.

Bezoek de bouwlocatie

De bouwplaats is van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek om kennis te maken met opdrachtgevers, initiatiefnemers, aannemer, onderaannemers en leveranciers die betrokken zijn bij dit project. Daarnaast kan een aantal huurappartementen worden bezichtigd en is een deel van de parkeergarage open voor het publiek. Een mooie kans voor iedereen om kennis te maken met dit voor Hoogeveen unieke en grote bouwproject. Trebbe heeft een looproute over de bouwlocatie uitgezet langs de verschillende bedrijven en de opengestelde appartementen.

Omdat de Open Bedrijvendag altijd druk bezocht wordt is er op de bouwplaats geen parkeergelegenheid. Er kan geparkeerd worden (tegen betaling) op het naastgelegen Stoekeplein. De bouwplaats is deze dag alleen toegankelijk vanaf de ingang hoek Kaaplaantje/Jonkheer De Jongestraat.

Alvast voorbereiden

Wil je alvast meer lezen over De Kaap? Stedenbouw schreef een artikel over deze uitzonderlijke bouw.