De Kaap Hoogeveen officieel geopend

21 september jl. werd De Kaap Hoogeveen officieel geopend. De opening werd gevierd met een openingsfeest onder belangstelling van genodigden en inwoners van Hoogeveen.

In één van de toespraken die werd gehouden geeft gaf Rene Wennemers van WVG Ontwikkeling aan, dat de parkeergarage in de afgelopen periode de ESPA GOLD award heeft mogen ontvangen. Dit betekent dat de parkeergarage tot een van de beste 10 parkeergarages van Nederland behoord. Om dit te bezegelen werd – onder belangstelling van genodigden en belangstellenden – het hierbij behorende certificaat aan wethouder Bert Otten uitgereikt.

De parkeergarage is een van de projecten uit de Ontwikkelingsvisie stadscentrum 2008. Vanwege de opgave om meer woningen te bouwen in het stadscentrum en daarnaast de uitbreiding van de openbare ruimte (Park Dwingeland) te realiseren, is met de parkeergarage een oplossing gevonden. Hiermee kan iedereen dichtbij de winkels de auto parkeren.

Trots

Wethouder Bert Otten kijkt met trots terug op het bouwproject: ‘Hoogeveen is met de afronding van het bouwproject De Kaap een stapje dichter bij de beoogde kwaliteitsimpuls van het centrum. We hebben de ambitie om een kindvriendelijk centrum te realiseren, waar je prettig kunt winkelen en graag wilt verblijven. Daar is De Kaap, Park Dwingeland en de verbinding met het stadscentrum een belangrijk onderdeel van! Ook de professionele samenwerking tussen de betrokken partijen waaronder WVG ontwikkeling en aannemer Trebbe is mij erg goed bevallen.’

Rene Wennemers is blij met het eindresultaat. “Het project vergde een lange voorbereiding maar als je nu kijkt wat er gerealiseerd is kun je alleen maar heel erg tevreden zijn’.

Antje de Groot, directeur Trebbe is trots op het grootse project: ‘Een openingsfeest is voor ons echt de kroon op het werk en de intensieve samenwerking met opdrachtgever en omwonenden. Zeker als het gaat om zo’n spraakmakend project als De Kaap.’

Over De Kaap

De Kaap, een van de grootste bouwprojecten in het noorden, werd in opdracht van gemeente Hoogeveen en Woonconcept ontwikkeld door WVG Ontwikkeling uit Meppel. De Kaap, naar een ontwerp van architectenbureau AAS Groningen, omvat een ondergrondse parkeergarage voor 483 auto’s, het woonzorgcomplex Jannes van der Sleedenhuis met zorgappartementen, een herstelhotel, aanleunwoningen en semi-commercielecommerciële ruimtes, 38 sociale huurappartementen, 17 koopappartementen en de uitbreiding van park Dwingeland. WVG Ontwikkeling verwacht over 2 maanden te starten met de bouw van fase 2, bestaande uit 8 koopwoningen ‘Central Parc’. Alle 8 woningen zijn verkocht.