De Kaap doet mee aan OBD

De contouren van de parkeergarage en appartementen op De Kaap worden steeds beter zichtbaar. Dagelijks blijven velen even stilstaan rond het immense bouwproject, om de vorderingen met eigen ogen te bekijken.

Het grootste bouwproject van het Noorden maakt indruk. Mede daarom hebben Woonconcept, WVG Ontwikkeling, Trebbe en de gemeente Hoogeveen besloten belangstellenden een kijkje achter de schermen te gunnen. Dit is mogelijk tijdens de Open Bedrijvendag Hoogeveen, op zaterdag 5 november. ‘We moeten nog bekijken welke gedeelten we kunnen openstellen voor publiek, want het moet wel veilig zijn, maar dat we iets gaan doen is zeker’, vertelt Wout Donker, projectontwikkelaar van WVG Ontwikkeling.

Bouw gaat voorspoedig

De bouw loopt volgens Donker voorspoedig. ‘Het tempo zit er goed in’, stelt hij tevreden vast. Gewerkt wordt nu aan de sluiting van het kelderdek van de parkeergarage. Het gedeelte van het Jannes van der Sleedenhuis schiet al aardig de lucht in. Op de vierde verdieping worden nu de wanden gestort. Ook is gestart met het metselwerk. Het gedeelte aan het Kaaplaantje (huurappartementen) is al op hoogte. In de bouwvak wordt twee weken doorgewerkt, maar in die periode wordt geen beton gestort. Het aantal mensen dat op de bouwlocatie aan het werk is, gaat na de zomer van 60 naar zo’n 120.

Oplevering

De planning is dat de oplevering plaatsvindt aan het einde van het eerste kwartaal van 2017. Donker houdt echter een slag om de arm. ‘We hebben nog een winter te gaan.’

 

(bron: Hoogeveensche Courant, zondag 24 juli)