De dag van de Trebbe-bouwplaatsmedewerker 2023 een feit

‘Het ontmoeten van mijn collega’s maakt deze dag extra leuk’

Ruim tachtig bouwplaatsmedewerkers kwamen in Hooglanderveen bijeen voor de speciale dag voor de Trebbe-bouwplaatsmedewerker. Marinus den Harder, directeur bij Trebbe, beet het spits af met een welkomstwoord. Hij vertelde dat Trebbe trots is op haar vakmensen, ging dieper in op het nieuwe Trebbe-ondernemingsplan  ‘Samen bouwen aan geluk’ en lichtte de doelstelling van de dag toe; workshops en ontmoeting.

Ontmoeting en samen leren

Marinus blikt met een goed gevoel terug. “Voor het eerst sinds ik hier werk, maak ik de dag van de bouwplaatsmedewerker mee. Heel mooi om al die vakmannen bij elkaar te zien. We zijn trots op wat zij iedere dag weer voor het bedrijf doen. Ook hoe zij zich tijdens coronatijden hebben ingezet. We waarderen hun inzet en kennis. Zij voegen waarde toe, wanneer het gaat om de Trebbe-cultuur en natuurlijk de kwaliteit van onze projecten. Mede dankzij hen, kunnen we invulling geven aan 'Samen bouwen aan geluk'. Deze dag is een leuke combinatie van kennisdelen en ontmoeten. Ik kijk terug op een geslaagde dag, wat mij betreft volgend jaar weer.”

Bouwplaatsmedewerkerdag
Bouwplaatsmedewerkerdag1

Interactieve workshops

Na het welkomstwoord was het tijd voor vier verschillende workshops.

  • Werken met rolsteigers: Het monteren, verplaatsen en demonteren van rolsteigers is een risicovolle taak. In de workshop werden de deelnemers geïnstrueerd ten aanzien van het veilig en doelmatig omgaan met de rolsteigermontage, -verplaatsing en -demontage. Dit was één van de favorieten onder de collega’s “Ik werk niet dagelijks rolsteigers, dus het was goed dat deze kennis weer werd opgefrist.” blikt Alwin de Vos terug. “Het is mooi dat ik op deze manier mijn collega’s zie. Dat komt niet vaak voor en dat maakt een dag als deze extra leuk.”
  • AED en levensreddend handelen: Tijdens deze workshop kwam aan bod hoe men slachtoffers kan benaderen, reanimatie met de AED en het stabiliseren van slachtoffers. “Ik ga straks mijn BHV-certificaat halen, daar ben ik me al voor aan het inlezen. Een deel kwam me daardoor al bekend voor. Het is fijn dat ik daar mee mocht oefenen”, vertelt Damian Leffers.
  • Samen bouwen aan werkgeluk: Eric van der Ploeg, adjunct-directeur bij Trebbe verzorgde samen met Geert Klein Lebbink en Roy Huis in ’t Veld de workshop ‘Samen bouwen aan werkgeluk. “De workshop was interactief en we hebben waardevolle inzichten opgehaald. Met deze inzichten en verbeterpunten gaan we aan de slag en we koppelen dit ook terug aan iedereen”, blikt Eric van der Ploeg terug. Remco Akse vond het ook zinvol: “Het is fijn dat we hier de mogelijkheid kregen om in gesprek te gaan over ons werk, wat goed gaat en wat beter kan.”
  • PUR: professionele toepassing van kleef- en afdichtmiddelen: Deze workshop werd georganiseerd omdat vanaf 24 augustus 2023 een certificaat nodig is om te mogen werken met schuim. Tijdens deze workshop werd onder meer behandeld hoe met dergelijke stoffen gewerkt moet worden, hoe overgevoeligheid hiervoor ontstaat, persoonlijke gezondheid, noodmaatregelen en gedragsbeveiliging. Twan Sengers: “Ik vond deze sessie interessant. Hier heb ik meer van opgestoken dan dat ik vooraf verwacht had.”

De dag van de bouwplaatsmedewerker, goud waard

Tussen de workshops was er voldoende tijd om elkaar te ontmoeten en met elkaar bij te praten, tijdens de verschillende pauzes. Tijdens de gezamenlijke lunch sloten Hein Trebbe jr. en Hein Trebbe sr. aan. Hein Trebbe jr.: “Het is mooi dat we elkaar na drie jaar coronatijd weer op andere manieren kunnen ontmoeten. Een dag als deze heeft natuurlijk een educatief doel, maar ook de ontmoeting en het bijpraten met elkaar, maken deze dag goud waard.”

Bouwplaatsmedewerkerdag3
Bouwplaatsmedewerkerdag2

Winnaar van de dag van de Trebbe-bouwplaatsmedewerker

Na de workshops was het tijd om te laten zien wat iedereen had opgestoken van deze dag. Een interactieve quiz met vragen en stellingen bepaalde dat Twan Sengers de winnaar van de dag was. Twan vertelde dat het hem gelukt is om te winnen door de hele dag goed op te letten. “Ik vond het een interessante dag, met name de workshop met de AED. Ook is het fijn om te horen dat er aandacht is voor werkgeluk binnen Trebbe. En natuurlijk is heel leuk om alle collega's weer te zien.”

Hoge opkomst, er komt zeker een vervolg op de bouwplaatsmedewerkersdag

Na de quiz rondde Jolanda Strijk, HR-manager, de dag af: “De opkomst voor de dag van de Trebbe-bouwplaatsmedewerker was hoog en daar zijn we ontzettend blij mee. We gaan aan de slag met alle informatie die we hebben opgehaald én kijken hoe en wanneer we dit een vervolg geven.” Ook was er nog tijd voor een hapje en een drankje.