de Alliantie en Trebbe realiseren 102 woningen in Zandpoort Almere

13 juli jl. ondertekenden Jan van Barneveld, directeur de Alliantie Ontwikkeling en Hein Trebbe sr., directeur Trebbe, de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 102 huurwoningen in de wijk Zandpoort in Almere.

Saskia van Lissum, ontwikkelmanager bij de Alliantie is blij met de bekrachtiging van deze samenwerking. “Het plan draagt direct bij aan de doelstelling van de Alliantie om de beschikbaarheid van betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen in Almere te vergroten. Het is mooi dat we samen deze doelstelling kunnen realiseren.”

Mark Heideman, commercieel manager bij Trebbe is trots op dit nieuwe project. “Trebbe ziet het als haar maatschappelijke plicht om mee te denken over betaalbare woonoplossingen én deze oplossingen ook uit te werken. Dankzij de ambitie en inzet van de Alliantie is het gelukt een mooi èn betaalbaar plan uit te werken.”

Zandpoort

Zandpoort is gelegen in Olympiakwartier West en is de nieuwste uitbreidingswijk van Almere. In deze wijk is bewust omgaan met energie de standaard. Zandpoort is een wijk waar iedereen kan wonen. Van huur tot koop en van rijwoning tot twee-onder-één-kap. “Voor ons is deze wijk extra bijzonder,” vertelt Mark Heideman. “Bijzonder natuurlijk omdat we mogen bouwen in deze wijk. Extra bijzonder omdat Trebbe één van de marktpartijen is die met gemeente Almere in de voorfase mocht meewerken aan het stedenbouwkundig plan.”

Over de woningen

Het plan bestaat uit 102 woningen bestemd voor de verhuur. 44 woningen zijn bestemd voor sociale huur en 58 woningen zijn ‘GoedHuurwoningen’. Zowel de huurwoningen als de GoedHuurwoningen zijn naar een ontwerp van A3 Architecten. Martijn Graafmans, partner bij A3 Architecten: “Wij zijn vanaf de eerste planvorming betrokken bij het proces en de beeldkwaliteit. Dit heeft geresulteerd in een goed doordacht plan waarbij stedenbouw, landschap, architectuur en duurzaamheid elkaar versterken. Dit is onder andere terug te zien in bijzondere hoeken, mee-ontworpen erfscheidingen, bijzondere metselwerkdetails en een mooi afgestemd kleur- en metselwerkpalet.”

Goedhuurwoningen

In samenwerking met het Woningbouwatelier deed de gemeente Almere een oproep aan partijen in de bouwwereld voor kwalitatief goede woningen met een huurprijs van maximaal €550 per maand en zo laag mogelijke energielasten. Hier gaf Trebbe samen met de Alliantie gehoor aan en dienden een plan voor 58 woningen, met een EPC van 0, in. De GoedHuurwoningen zijn een- en tweelaagse woningen met kap van tachtig tot honderdtien vierkante meter. Saskia van Lissum: “Het zijn goede betaalbare sociale huurwoningen met een huurprijs van maximaal € 550, die ook nog eens ontzettend duurzaam en energiezuinig zijn. We hebben bovendien veel oog voor het groen in de wijk. Zo groeien er straks bramenstruiken in geveltuintjes als knipoog naar de duinen, waar ook volop bramen groeien.”

Over de bouw

Alle woningen zijn ontwikkeld en worden uitgevoerd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw start het vierde kwartaal, naar verwachting worden de eerste woningen nog aan het eind van het eerste kwartaal 2018 opgeleverd.