De 6 Weesper Straatjes officieel gestart

11 november is de bouw van de eerste drie fases van De 6 Weesper Straatjes officieel gestart. De kopers hebben, onder het genot van een hapje en drankje, ieder een fles met een persoonlijke boodschap of foto begraven in de kruipruimte van de eigen woning.

Wethouder J. Overmars, gemeente Weesp: “We zijn blij dat deze ontwikkeling zo voortvarend is verlopen, na verschillende malen niet tot realisatie te zijn gekomen is het de combinatie Leyten/Trebbe meer dan gelukt deze locatie succesvol te herontwikkelen.”

Hein Trebbe jr. directeur Trebbe Groep: “Door op een transparante manier met gemeente Weesp, Leyten en andere betrokkenen samen te werken en oog te hebben voor elkaars mogelijkheden en onmogelijkheden, hebben wij dit project gezamenlijk in een hele korte tijd mogelijk gemaakt. Dat we dat samen ook nog eens heel goed hebben gedaan, blijkt wel uit het feit dat we in nog geen 9 maanden 100 woningen hebben verkocht. Daar ben ik trots op.”

Over De 6 Weesper Straatjes

De eerste drie fasen van De 6 Weesper Straatjes omvatten 60 woningen waarvan één vrijstaand geschakelde woning, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 47 rijwoningen uitgevoerd in verschillende types. Door de kleinschalige opzet ontstaat een gemengde en intieme woonbuurt. Om deze woonbuurt haar eigen karakter mee te geven zijn de woningen ontworpen in de jaren ’30 stijl, door de rijke detaillering en het ontwerp van twee verschillende architecten, MIII architecten en PBV architecten, ontstaat een gevarieerd en levendig gevelbeeld.

Over de ontwikkeling

De 6 Weesper Straatjes is een gezamenlijke ontwikkeling van Leyten en Trebbe. Eind 2015 werd de locatie in herontwikkeling genomen. De verkoop van het plan verloopt zeer voorspoedig, de eerste drie fasen waren binnen 4 maanden uitverkocht. Fase 4 is in september in verkoop gegaan en is nagenoeg uitverkocht. Om die reden is de laatste fase, bestaande uit 33 woningen, 11 november in verkoop gegaan.

Over de bouw

De eerste woningen worden naar verwachting tweede kwartaal 2017 opgeleverd, de laatste woning van de 60 woningen wordt rond de zomer opgeleverd. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de bouw van de vierde fase gestart in het tweede kwartaal van 2017.