de Alliantie en Trebbe realiseren appartementencomplex De Molenwiek Almere

“Goede samenwerking, toekomstbestendigheid en inventiviteit centraal”

Onlangs ondertekenden Jan van Barneveld (directeur bij de Alliantie Ontwikkeling) en Antje de Groot (directeur bij Trebbe) de overeenkomst voor de bouw van 76 gasloze appartementen aan de entree van Centrum Almere-Buiten. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare en passende appartementen.

Jan van Barneveld: “Wij zijn blij dat we met Trebbe op basis van hun HoogWonen concept betaalbare, gasloze woningen kunnen realiseren. Ook in deze tijd! Complimenten voor alle betrokkenen.”

Antje de Groot: “Samen met de Alliantie voegen we in relatief korte tijd goede appartementen toe aan het woningaanbod in Almere. Dit is gelukt omdat er een goede samenwerking met de Alliantie aan ten grondslag ligt.”

Over de appartementen De Molenwiek

Het appartementencomplex verrijst in Centrum Almere – Buiten. Het appartementencomplex bestaat uit elf bouwlagen en biedt plaats aan 76 appartementen bestemd voor de sociale huur. Klunder Architecten uit Rotterdam tekent voor het ontwerp. Het complex doet dienst als de poort van Centrum Almere-Buiten, mede door de maat en schaal van het gebouw. De hoekaccenten van het gebouw zorgen voor aansluiting op de omliggende bebouwing en is gepositioneerd in een fraai groen landschap. De paden in dit landschap leiden naar de hoge entreehal die doorzicht biedt door het gebouw. Het appartementencomplex is gasloos. De appartementen worden verwarmd door een individuele lucht-warmtepomp. Voor de opwekking van elektriciteit worden pv-panelen op het dak geplaatst.

Over de ontwikkeling en de bouw

In opdracht van en in samenwerking met de Alliantie ontwikkelde Trebbe het appartementencomplex met Trebbe HoogWonen het concept voor appartementengebouwen. Bijzonder is dat Trebbe voor HoogWonen voor het eerst gebruik maakt van een prefab betoncasco en prefab vloeren. Dit brengt de voordelen van het prefab bouwen met zich mee zoals de mogelijkheid tot hoger bouwen, kortere bouwtijd en doordat het casco en de vloeren al geprefabriceerd zijn, zijn er minder mensen op de bouwplaats nodig. En dat is met de huidige arbeidsmarkt een groot voordeel. De bouw start begin volgend jaar en wordt naar verwachting begin 2020 opgeleverd.