Broer- en zussendag; Wilfred & Richard Hoeve aan het woord

Trebbe is een familiebedrijf. Daar zijn we trots op en we dragen dan ook graag uit dat de vijfde generatie Trebbe lid uitmaakt van onze directie. Maar bijna niemand weet dat er binnen ons bedrijf ook andere families werken. Zoals Wilfred en Richard Hoeve. De twee broers vertellen op deze nationale broers- en zussendag over hun werk bij Trebbe in Zwolle.

Eerst Wilfred in dienst

In 1996 maakte Wilfred, met 44 jaar de oudste broer, als eerste kennis met Trebbe. “Als stagiair deed ik toen werkervaring op in de uitvoering bij de nieuwbouw van 125 appartementen in Zeeheldenbuurt in Zwolle. De werksfeer beviel me erg goed en gelukkig was Trebbe ook tevreden over mij want na mijn stage kon ik in juni 1997 als werkvoorbereider aan de slag bij Trebbe in Zwolle. Na een paar jaar op kantoor wilde ik graag naar buiten. En dat is het mooie aan Trebbe, je kunt je ontwikkelen. Ik wilde graag de uitvoering in en die kans kreeg ik in januari 2002. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar hoofduitvoerder. Dat bevalt prima maar wie weet wat er voor mij, bij Trebbe, de komende jaren nog voor uitdagingen op mijn pad komen.”

Richard volgt later

In 2002 zocht de bijna drie jaar jongere broer Richard een plek voor zijn afstudeeropgave aan de Hogeschool Windesheim. “Via Wilfred kon ik terecht bij Trebbe in Zwolle. Na mijn afstuderen ben ik als werkvoorbereider gaan werken bij een ander familiebedrijf. Echter na drie jaar belde Jannes Kamphuis, de toenmalige directeur van Trebbe, me op met de vraag of ik daar dezelfde functie wilde uitoefenen. Dat aanbod nam ik aan waarbij ik aangaf dat ik in de toekomst de functie van projectleider ambieerde. Trebbe ging daarmee akkoord maar wilde graag dat ik eerst ook ervaring opdeed als uitvoerder. Dus in 2012 ging ik net als mijn broer Wilfred naar buiten en inmiddels werk ik alweer dik vijf jaar met veel plezier als projectleider Utiliteit bij Trebbe.”

Weinig contact tijdens werk

De broers werken beide bij Trebbe in Zwolle. Op de vraag of dat inhoudt dat ze elkaar regelmatig zien tijdens het werk, antwoordt Wilfred: “Op dit moment werk ik op kantoor omdat ik tussen twee projecten in zit. En op kantoor zien we elkaar zelden, dat komt ook omdat we allebei in een ander pand van de Zwolse vestiging werken. Maar dat maken we buiten werktijd wel weer goed, want privé spreken we elkaar regelmatig. We wonen op steenworp afstand van elkaar. Tijdens de bouw van onze woningen hebben we elkaar geholpen en toen was het contact zeer intensief. En dat geldt ook in de periode als we meehelpen bij de bouw van de corsowagen, dat is onze gezamenlijke hobby.”

Werken bij familiebedrijf

Wilfred en Richard zijn niet de enige broers die bij Trebbe werken. Trebbe is een echt familiebedrijf waar ook vaders en zoons en een moeder en dochter werken. Richard merkt op dat zowel hij als Wilfred altijd bij een familiebedrijf hebben gewerkt. “Het geeft een extra dimensie als je weet voor wie je aan het werk bent. Bovendien zijn de korte lijnen, de kleinschaligheid en de gemoedelijkheid kenmerkend voor Trebbe en dat spreekt me erg aan. Samen proberen we altijd een oplossing te bedenken op basis van de vraag. Maar Trebbe denkt niet alleen goed mee met de externe klant, ook voor de eigen medewerkers wordt goed gezorgd. In deze coronatijd waardeer ik dat des te meer. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ik niet bij een familiebedrijf zou werken.”