BPD en Trebbe realiseren 249 woningen Tuinwijk Wageningen

Maandag 13 maart jl. tekenden de heer Frans Holleman, directeur BPD en de heer Hein Trebbe, directeur Trebbe Wonen, het contract voor de uitontwikkeling en realisatie van 249 woningen Tuinwijk in Nieuw Kortenoord Wageningen.

Frans Holleman, directeur BPD: “Als gebiedsontwikkelaar zijn we zeer content met Trebbe die voor ons de uitontwikkeling en bouw verzorgt van de woningen. Wij kunnen ons dan optimaal concentreren op het stedenbouwkundig plan, de beeldkwaliteit en de openbare ruimte en de verkoop van de woningen. Een goede gebiedspromotie is daarbij essentieel. Daarvoor gebruiken we in dit geval een infocentrum met gebiedsmaquette op locatie.”

Hein Trebbe, directeur Trebbe: “Het vertrouwen dat BPD ons keer op keer geeft, stelt ons in staat goede, duurzame en vooral ook betaalbare huisvesting te realiseren. Deze opdracht is een mooi vervolg op de langjarige samenwerking die Trebbe met BPD heeft en daar zijn we natuurlijk blij mee.”

Over Tuinwijk Wageningen

Tuinwijk is het tweede deelplan van Nieuw Kortenoord, de jongste uitbreidingswijk van Wageningen. Deze wijk combineert jaren 30 architectuur met veel groen en duurzame woningen. Alle woningen worden uitgerust met een zeer energiezuinig verwarmingssysteem dat gebruikt maakt van bodemenergie. Daarnaast wekken veel woningen hun eigen groene stroom op met behulp van zonnepanelen. In deze wijk is geen gas meer aanwezig.

Over de woningen

Trebbe tekent voor de gefaseerde realisatie van Tuinwijk. Het werk omvat de realisatie van 249 twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen, waarvan in totaal 55 rijwoningen bestemd zijn voor de sociale verhuur. De eerste verkoopfase, betrof 59 rijwoningen en startte eind vorig jaar. De bouw van de eerste fase omvat de realisatie van 59 koopwoningen en 17 rijwoningen bestemd voor de sociale verhuur en start dit voorjaar nog.