Bouwplaats Demcon Enschede met een 8,1 gewaardeerd door Bewuste Bouwers

‘Vooral de netheid en zorgvuldigheid waarmee zaken zijn geregeld is van opvallend hoge kwaliteit.’

In Enschede op het Kennispark Twente realiseert Trebbe het nieuwe hoofdkantoor van Demcon. Op de bouwplaats wordt gewerkt volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers. Onlangs was het tijd voor de periodieke audit vanuit Stichting Bewuste Bouwers. Deze verliep succesvol want de bouwplaats ontving een  8,1 als waardering.

Beter een goede buur…

Demcon, Trebbe, Winkels Techniek en alle andere bouwpartners willen een goede buur voor de omgeving zijn. Daarom is de bouwplaats van Demcon Headquarters aangemeld voor Bewuste Bouwers. Op de bouwplaats wordt gewerkt volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers. Deze gedragscode bestaat uit vijf pijlers: omgeving, veiligheid, vakmensen, milieu en verzorgd. Hoe met deze pijlers omgegaan wordt op de bouwplaats, dat toetst Stichting Bewuste Bouwers onder meer door audits. Onlangs was het tijd voor de audit op de bouwplaats. De auditor waardeerde de bouwplaats met een 8,1.

Mooie complimenten voor het team

“Mijn complimenten. Het geheel is netjes en goed voor elkaar! Vooral de netheid en zorgvuldigheid waarmee zaken zijn geregeld is van opvallend hoge kwaliteit. Jullie hart voor hoogstaande kwaliteit is te voelen en werkt aanstekelijk” luidt de feedback van de auditor van Bewuste Bouwers. Richard Hoeve, projectleider bij Trebbe is trots op dit resultaat. “Dit is een prachtige score en een prachtig compliment voor het uitvoeringsteam, dat bestaat uit NABR, Winkels Techniek, Trebbe en alle andere bouwpartners. Een resultaat als dit zet je alleen neer als de samenwerking op alle fronten goed is.”

demcon j
demcon1j

Demcon Headquarters; Groei, ontwikkeling en duurzaamheid centraal

Het nieuwe hoofdkantoor voor Demcon komt aan de Institutenweg 40-42 in Enschede, tussen het Demcon Innovation Center en het Demcon Technology Center. Het nieuwe hoofdkantoor is ontworpen door Beltman Architecten uit Enschede. Groei, ontwikkeling en duurzaamheid waren belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp. Het vijf verdiepingen tellende pand wordt gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidseisen (BREEAM Outstanding). Daarbij zijn aspecten als materiaalgebruik, afvalverwerking en energieprestatie van het pand erg belangrijk.

Over de bouw van Demcon

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor startte begin dit jaar. Door onder andere de inzet van een prefab betonskelet stond binnen zes weken het casco al en is de afbouw al in volle gang. Naar verwachting neemt Demcon het pand begin 2023 in gebruik.