Bouwplaats nieuwbouw Amphia Breda druk bezocht

‘Bijna 4.000 bezoekers pakten unieke kans voor een kijkje achter de bouwhekken’

Op zaterdag 2 juni was de landelijke Dag van de Bouw. Aannemersconsortium Four Care en Amphia stelden de nieuwbouw open voor publiek. Bijna 4.000 bezoekers maakten die dag gebruik van de unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de bouwhekken.

Bezoekers konden via een uitgezette route het nieuwe ziekenhuis van binnen én buiten bekijken. Ze kregen interessante achtergrondinformatie over de bouw, de verschillende ruimtes en de nieuwe zorg- en werkprocessen in het ziekenhuis.

Rob van der Jagt, namens aannemersconsortium Four Care, blikt tevreden terug: “Voor ons is dit geweldig. De Dag voor de Bouw is een landelijk evenement, een ziekenhuis als deze spreekt tot de verbeelding. We merkten het enthousiasme aan de vragen van de mensen.”

Toekomstbestendig

Eind 2019 wordt het nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen. Hier wordt straks de hoogste kwaliteit van zorg geboden, volgens de laatste medische en technologische inzichten. Daarbij is er uiteraard ook volop persoonlijke aandacht voor patiënten en de mensen in hun omgeving.

De bouw van Amphia

De realisatie van het ziekenhuis is in handen van het Four Care consortium bestaande uit Trebbe, Van Wijnen, verantwoordelijk voor de bouw en ENGIE Services en Unica, verantwoordelijk voor de technische dienstverlening. Samen zorgen zij ervoor dat in 2019 een nieuw ziekenhuis van 76.000 m2 gereed is. De bouwdelen worden met elkaar verbonden door een 250 meter lange keldergang en passage. In het nieuwe ziekenhuis worden 572 eenpersoonskamers gerealiseerd en 16 operatiekamers.

Bestaande bouw ook open voor belangstellenden

Op 2 juni zetten ook de bestaande locaties van Amphia de deuren open voor belangstellenden. Ruim 9.000 bezoekers kwamen een kijkje nemen achter de deuren van Amphia en meedoen met activiteiten voor jong en oud. Meer informatie op www.amphia.nl/opendag