Bouw Tersluis Meerstad gestart

“Toekomstwensen bewoners stevig fundament om op te bouwen”

Op vrijdag 9 november jl. hebben de toekomstige bewoners van project Tersluis in Meerstad onder toeziend oog van wethouder Roeland van der Schaaf (gemeente Groningen), Theodor Koenen (ontwikkelingsmanager bij BPD) en Antje de Groot (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart. Zij mochten bij hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap begraven.

Wethouder Roeland van der Schaaf: “Meerstad ontwikkelt zich in hoog tempo. Dat is ook nodig gezien de grote vraag naar woningen in onze gemeente. Om daar gehoor aan te geven, hebben we dus een flinke bouwopgave. En ik ben dan ook blij met elk nieuwbouwproject dat van start gaat, waaronder deze woningen in Tersluis. Daarnaast werken we in Meerstad hard aan de bereikbaarheid, de voorzieningen en het groen.”

Theodor Koenen: “We zijn verheugd als BPD samen met Trebbe, naast ontwikkelingen in de binnenstad van Groningen, een bijdrage te mogen leveren aan een mooie, gezonde en veilige woonplek in Meerstad. Wij wensen de toekomstige bewoners dan ook heel veel woonplezier toe op deze mooie plek in Tersluis.”

Antje de Groot: “Door de aandacht voor inrichting en ecologie is Meerstad een fantastische wijk. De woningen zijn aardbevingsbestendig en energiezuinig. Dat de aantrekkingskracht vanuit de stad Groningen groot is, dat blijkt. En laten we eerlijk zijn, wie zou hier nou niet willen wonen?!”

Over Tersluis

Tersluis is de tweede wijk van Meerstad. Liggend aan het Woldmeer, het park en de vaarverbinding met stad en wad, is Tersluis dé plek om te wonen met veel ruimte, natuur én de bruisende stad Groningen om je heen. Langs de haven ontwikkelden Trebbe en BPD in totaal 36 fraaie rijwoningen en ruime 2-onder-1 kapwoningen op riante, groene kavels. De nieuwbouwwoningen krijgen een warmtepompsysteem op lucht of aardwarmte. Daarnaast is er bij de aanleg van de wijk oog voor goede leefomstandigheden en verbindingen voor planten en dieren. Ook de natuur rond het huis krijgt extra aandacht: bijvoorbeeld via gevelbeplanting, vogelhuisjes en gevelstenen met nestelmogelijkheden voor vogels en vleermuizen. Dat is met recht natuurrijk wonen. Voor meer informatie: https://www.nieuwbouw-tersluis.nl/

Over de ontwikkeling en de bouw

Trebbe tekende de grondovereenkomst met de gemeente Groningen in december 2017. En nam samen met BPD de locatie in ontwikkeling. April dit jaar werd gestart met de verkoop van de 36 woningen. De bouw is in november 2018 gestart.