Wonen aan de Stammershoefstraat

De bouw en verhuur feestelijk gemarkeerd

De bouw van de 42 woningen aan de Stammershoefstraat in Vianen is officieel gestart. Donderdag 26 oktober hebben gemeente Vianen, Trebbe en LEKSTEDEwonen een steentje bijgedragen aan deze nieuwbouw. Een mooi moment om gelijk met de verhuur van de appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen te starten.

Steentje bijdragen

Tijdens de feestelijke bijeenkomst hebben de drie bestuurders hun steentje bijgedragen aan de realisatie van de nieuwe woningen. Samen met de Viaanse raadsleden Scheringa en Van Tilburg plaatsten de heren Landwehr (wethouder gemeente Vianen), Van der Jagt (directeur bij Trebbe) en De Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen) het eerste kalkzandsteenblok. Dat deden zij in het bijzijn van bijna honderd belangstellenden, waaronder de terugkeerders van de gesloopte gebouwen.

Wethouder André Landwehr: “Er is de afgelopen jaren veel gebouwd in Vianen en daar gaan we ook mee door. Dit project is weer een voorbeeld van de goede samenwerking tussen de gemeenteraad en het College van Vianen en LEKSTEDEwonen”. Ook riep hij bewoners op hun mening steeds collectief kenbaar te maken. “Dan kan er rekening mee worden gehouden en bereiken we de beste resultaten.”

Rob van der Jagt (directeur bij Trebbe) is trots op deze mijlpaal: “Natuurlijk ben ik trots dat deze officiële handeling ons mooie project in Vianen markeert, maar het markeert meer dan alleen de bouw van dit project. Het fundament waarop het eerste kalkzandsteenblok is geplaatst, verbeeldt ook het feit dat er wat ons betreft een stevige basis voor een mooie samenwerking met LEKSTEDEwonen is gelegd.”

Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): “De plannen zijn tot stand gekomen in samenspraak met de bewoners en een commissie en het is mooi om ze nu werkelijkheid te zien worden. Met de nieuwbouw bedienen wij niet alleen de terugkeerders (tien oorspronkelijke bewoners), maar ook de vele woningzoekenden in Vianen en de regio. De vraag naar goede, betaalbare en eigentijdse huurwoningen is en blijft groot. We dragen hier weer een steentje bij aan deze opgave.”

Wonen aan de Stammershoefstraat

De nieuwbouw bestaat uit 42 sociale huurwoningen verdeeld over drie verschillende woonblokken. Door de verschillende woningtypen, woonoppervlakten en indelingen is er straks plek senioren, starters en doorstromers in de wijk Hogeland. Er komen 30 appartementen met tuin of balkon en woonoppervlakten van 55 tot 76 m2. De vier maisonnettes bestaan uit twee woonlagen en hebben een woonoppervlakte van circa 110 m2. De acht eengezinswoningen in het middelste woonblok zijn circa 120 m2 groot. Alle woningen zijn zeer energiezuinig (EPC waarde < 0,4), onder andere door het plaatsen van extra zonnepanelen, waardoor de bewoners aanzienlijk besparen op de energiekosten. Trebbe realiseert de woningen met haar concepten BasisWonen, concept voor grondgebonden woningen en HoogWonen, het concept voor appartementen. De huurwoningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2018 opgeleverd.

 Op de foto van links naar rechts: de heren Van der Jagt, De Groot en Landwehr en raadsleden Scheringa en Van Tilburg