Enorme klus: betonstort keldervloer stadskantoor Hengelo

Nieuwe mijlpaal in de bouw

Op 15 maart 2018 is de keldervloer van het nieuwe stadskantoor Hengelo gestort. De keldervloer is circa 2.500 m2 en 30 cm dik. In totaal wordt 700 m3 beton gestort. De aanvoer vindt continu plaats. Ruim 70 grote betonvrachtwagens zorgen hier gedurende dag voor. Met de stort van de keldervloer is een nieuwe mijlpaal bereikt en een stevige basis gelegd voor de opbouwende werkzaamheden van het Stadskantoor Hengelo.

Marcel Elferink, wethouder gemeente Hengelo: ‘Een mooie stap in de bouw van het nieuwe stadskantoor. Vanaf nu gaan we de hoogte in. Samen met ons volledig gerenoveerde stadhuis en het Burgemeester Jansenplein als evenementplein, geeft dit project een levendige bijdrage aan de binnenstad!’

Planning

Het nieuwe Stadskantoor verrijst tussen het huidige stadhuis en de Deldenerstraat en omvat ongeveer 8.000 m2 kantoorruimte, 900 m2 publieksruimte en een parkeerkelder van circa 2.200 m2. Nu de keldervloer is gestort wordt de torenkraan opgebouwd. Met een hoogte van ca. 50 meter is deze kraan dit jaar een aanvulling op de skyline van Hengelo. Aansluitend wordt gestart met het plaatsen van de kelderwanden en de begane grondvloer van het nieuwe Stadskantoor. Naar verwachting wordt de nieuwbouw rond de zomer van 2019 opgeleverd.

Krachtige impuls aan de binnenstad

De bouw van het nieuwe Stadskantoor geeft de binnenstad een krachtige impuls. Door de gemeentelijke organisatie in de binnenstad te vestigen trekt de gemeente meer bezoekers naar de binnenstad, waaronder ook de werknemers van de gemeente Hengelo. Het nieuwe Stadskantoor, naar een ontwerp van EGM Architecten, laat zich kenmerken als eigentijds, energiezuinig en duurzaam. In het exterieur zijn verwijzingen terug te vinden naar elementen uit de streek. De Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.