Bouw Spartahof Apeldoorn officieel gestart

‘Persoonlijke wensen stevig fundament om op verder te bouwen’

Op dinsdag 20 maart jl. hebben de toekomstige bewoners van Spartahof Apeldoorn onder toeziend oog van wijkwethouder Mark Sandmann (gemeente Apeldoorn), Henri Schimmel (ontwikkelingsmanager bij BPD) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe wijk officieel gestart door in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap te begraven.

Wethouder Mark Sandmann “Mooi om te zien dat op een plek met zoveel Apeldoornse geschiedenis de toekomst verrijst in de vorm van een nieuwe en vooral duurzame wijk .”

Henri Schimmel: “Wij zijn als BPD trots op dit duurzame plan passend bij de industriële historie van de plek en de aangrenzende woonomgeving. De enthousiaste reactie van de kopers en de snelle verkoop getuigen van de woonkwaliteiten van dit plan naast die van Apeldoorn als stad.”

Hein Stooker: “Ik ben er trots op dat we vanuit een fijne samenwerking dit terrein, dat jarenlang braak heeft gelegen, een mooie invulling geven met respect en aandacht voor de rijke historie. Mede door de gunstige ligging, vlakbij de stad en het bos en de comfortabele en complete woningen die goed op de vraag aansloten wordt deze wijk een fantastische plek om te wonen.”

Over Spartahof Apeldoorn

Op het terrein van de voormalige fietsfabriek Sparta in het westen van Apeldoorn verrijst – nadat het jarenlang heeft braak gelegen – een nieuwe woonwijk bestaande uit 56 woningen. Spartahof is ruim opgezet en de woningen liggen rondom tweehofjes met parkeerplaatsen. Het stedenbouwkundig plan en het landschapsontwerp zijn gemaakt door MTD landschapsarchitecten uit Den Bosch en de woningen zijn ontworpen door architectenbureau Mulleners + Mulleners uit Amsterdam. Geheel in moderne stijl, maar met een knipoog naar de historie van de Spartafabriek. De woningen zijn bijzonder duurzaam, met een EPC van 0,26 komen de woningen bijvoorbeeld in aanmerking voor de Rabobank GroenHypotheek. Spartahof is een samenwerking van BPD en Trebbe. Voor meer informatie: www.nieuwbouw-spartahof.nl

Over de ontwikkeling

BPD en Trebbe verwierven begin 2016 de locatie vanuit een tender van woningcorporatie Ons Huis Apeldoorn. Aansluitend werd het plan met koopwoningen ontwikkeld en de bestemmingsplanprocedure doorlopen. De verkoop van Spartahof vond gefaseerd plaats en verliep succesvol. Begin juni 2017 startte de verkoop van de eerste fase, de tweede fase startte een maand later. Binnen drie maanden waren alle woningen verkocht.

Over de bouw

De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw is in het eerste kwartaal van 2018 gestart, naar verwachting wordt de laatste woning begin volgend jaar opgeleverd.