Bouw Parkwachters in Nieuwegein officieel gestart

“Toekomstwensen bewoners stevig fundament om op te bouwen”

Op woensdag 4 juli jl. hebben de toekomstige bewoners van project De Parkwachters in de wijk Blokhoeve in Nieuwegein onder toeziend oog van wethouder Hans Adriani (gemeente Nieuwegein), Arthur van Neerijnen (partner bij Lunee) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart. Zij mochten in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap begraven.

Wethouder Hans Adriani: “Deze acht woningen geven voor een stukje invulling aan de woningbouwopgave in Nieuwegein. Het concept waarbij gewoond wordt in het park in combinatie met de gerealiseerde duurzaamheidsambities geven invulling aan een bijzonder deel van Blokhoeve.”

Arthur van Neerijnen: “De Parkwachters zijn een eigentijds woonproduct op een bijzondere plek. Grote woningen met een terras als privé-buitenruimte en het prachtige park als gezamenlijke tuin.”

Hein Stooker: “Ik ben er trots op dat we met deze woningen een bijzondere toevoeging, vanuit een fijne samenwerking met gemeente Nieuwegein en Lunee, doen aan de woningmarkt van Nieuwegein. De woningen zijn energieneutraal en gasloos. Door de hoge toekomstbestendigheid van de woningen en de bijzondere ligging, middenin het park en alle voorzieningen binnen handbereik, ben ik ervan overtuigd dat het hier straks heerlijk wonen is.”

Over Parkwachters

De Parkwachters ligt in de wijk Blokhoeve aan de noordelijke kant van Nieuwegein en omvat zes halfvrijstaande en twee vrijstaande woningen. De luxe woningen, met een oppervlak van 163m2 zijn zeer compleet, beschikken over een eigen terras en dakterras en worden gekenmerkt door markante en onderscheidende architectuur, naar een ontwerp van Beltman Architecten. De woningen zijn energieneutraal door onder andere de toepassing van zonnepanelen, triple glas en een individuele bodemwarmtepomp. Voor meer informatie: https://www.parkwachtersnieuwegein.nl

Over de ontwikkeling en de bouw

Trebbe tekende de grondovereenkomst met de gemeente Nieuwegein begin 2017. En nam samen met Lunee de locatie in ontwikkeling. Eind 2017 werd gestart met de verkoop van de 8 woningen. De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw is in het tweede kwartaal van 2018 gestart, naar verwachting wordt de laatste woning begin volgend jaar opgeleverd.