Trebbe en BPD slaan eerste paal Park Fort Krayenhoff Nijmegen

Onlangs zijn Trebbe en BPD (Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) gestart met de bouw van appartementencomplexen Park Fort Krayenhoff in Waalfront Nijmegen. Park Fort Krayenhoff  biedt straks plaats aan 42 comfortabele nieuwbouwappartementen, verdeeld over drie kleinschalige woonpaviljoens.

Jeroen Gietema, directeur bij Trebbe: “Dit is een fantastisch project waarin wij een brug slaan tussen hoogwaardige architectuur en een fijne klantreis met onze kopers vanuit een vertrouwde samenwerking met BPD.”

Henri Schimmel ontwikkelingsmanager bij BPD: “Afgelopen jaren is hard gewerkt aan het realiseren van de wijk Koningsdaal, nu ook genaamd Batavia. De drie appartementencomplexen in Park Fort Krayenhoff zijn het sluitstuk van de wijk en zijn ontworpen door Orange Architects. De centraal in Waalfront gelegen complexen zijn zorgvuldig geïntegreerd in de parkachtige omgeving. Hiermee bieden wij Nijmegenaren een unieke plek aan de Waal en tegen de binnenstad aan, als volgende stap in hun wooncarrière. Onder de kopers zien wij dan ook opvallend veel oud-Nijmegenaren die terugkeren naar de stad waar hun roots en hart liggen.”

cam pano oogh_rect_02_72dpi
eerste paal
cam pano vogelvlucht_rect_01_72dpi
cam pano oogh_rect_03_72dpi (Large)

Over het ontwerp

De appartementencomplexen Park Fort Krayenhoff worden gerealiseerd in de jongste uitbreidingswijk van Nijmegen; Waalfront. Orange Architects uit Rotterdam tekende voor het ontwerp. Op de plek waar Fort Krayenhoff vroeger stond, worden de contouren van de vesting weer zichtbaar. De oude fortmuren en de gracht vormen de basis voor het groene Park Fort Krayenhoff én de natuurlijke zichtlijn waarlangs drie diamantvormige, kleinschalige parkpaviljoens komen. Een rustgevende plek, midden in het groen en met uitzicht op het kabbelende water van de Waal. De vormgeving van de drie paviljoens, met ieder vijf bouwlagen, is geïnspireerd op de diamantvorm van de lunetten van het verdedigingsbolwerk. In het, naar de Waal toe, oplopende fort park is een half ondergrondse parkeerlaag geïntegreerd die de paviljoens verbindt. Hierdoor liggen de paviljoens iets opgetild ten opzichte van het park waardoor ook op de begane grond privacy is gewaarborgd.

Over de appartementen

Park Fort Krayenhoff omvat in totaal drie appartementencomplexen. Ieder appartementencomplex bestaat uit vijf bouwlagen en biedt ruimte aan veertien appartementen bestemd voor de verkoop. Met appartementen met een variërend vloeroppervlak biedt Park Fort Krayenhoff voor elk wat wils. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A. Er zijn nog enkele appartementen te koop. Kijk voor meer informatie op: https://www.nieuwbouw-waalfront.nl/

Over de bouw

De drie appartementencomplexen worden  gerealiseerd door ontwikkelende bouwer Trebbe. De bouw van de appartementencomplexen is inmiddels gestart. Naar verwachting ontvangt de eerste bewoner rond de zomer van 2022 de sleutel van het nieuwe appartement.