Bouw Newtonpark Enschede van start

‘Een duurzaam thuis in een groene omgeving met volop ruimte voor ontmoeting’

Onlangs is de bouw van de eerste fase van Newtonpark Enschede gestart. Deze fase omvat de bouw van 21 sociale huurwoningen voor woningcorporatie De Woonplaats en 19 middenhuurwoningen. Newtonpark biedt straks plek aan 21 sociale huurwoningen, 19 middenhuurwoningen en 54 koopwoningen in verschillende prijsklassen en verschillende woningtypes.

Newtonpark Enschede: een fijne plek voor iedereen

Op de plek waar vroeger het ROC van Twente stond, verrijst een nieuwe woonbuurt; Newtonpark. De in totaal 94 woningen worden gerealiseerd naar een ontwerp van DAAD architecten. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de directe omgeving, er is gekozen voor de jaren 50-stijl ook wel ‘Delftse School’ genoemd. De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd en gasloos, krijgen een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en beschikken straks allemaal over energielabel A, een hoog wooncomfort en een betaalbare energielast.

Snelle realisatie door industrialisatie

De woningen realiseert Trebbe vanuit een vergaande vorm van industrialisatie. Dit betekent dat de woningen snel en kwalitatief hoogwaardig worden gebouwd. Dit mede dankzij geprefabriceerde elementen zoals onder andere de kant-en-klare gevel en geprefabriceerde dakelementen.

newtonpark enschede het park
newtonpark1
newtonpark
Exterieur 1

Een duurzaam huis in een duurzame omgeving

Hein Stooker, directeur bij Trebbe: "Een duurzame, comfortabele woning in een groene omgeving met volop ruimte voor ontmoeting, dat is Newtonpark. Dat gecombineerd met de ideale ligging nabij het centrum en het business & sciencepark maakt dat ik ervan overtuigd ben dat de toekomstige bewoners hier straks hun woongeluk vinden." In Newtonpark is veel aandacht voor groen en rondom de woningen is volop ruimte voor een parkachtige setting. Het park krijgt een groene inrichting en looppaden en is vrij toegankelijk voor bewoners van de woningen in Newtonpark, maar ook de omwonenden in de wijk. Ook is er volop ruimte voor sociale interactie binnen Newtonpark, zo krijgt het park een ontmoetingsplek met een natuurlijke speeltuin in het hart van de buurt.

Over de planning van Newtonpark Enschede

Trebbe kocht de locatie van het voormalig ROC in 2020 aan. De sociale huurwoningen zijn allemaal verhuurd. De bouw van deze én van de middenhuurwoningen is gestart, naar verwachting wordt de laatste woning van de eerste fase medio 2023 opgeleverd. Als alles volgens planning verloopt start de bouw van de eerste fase van de koopwoningen medio 2023. De verkoop van de eerste fase van de koopwoningen startte eind juni, er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Binnenkort start ook de verkoop van de tweede fase. Houd nieuwbouwinenschede.nl in de gaten voor de beschikbare woningen en het laatste nieuws.