Bouw woningplan Mooiland in Waalsprong officieel gestart

Op donderdag 28 juni jl. hebben de toekomstige bewoners van project Mooiland in deelplan Grote Boel in Nijmegen onder toeziend oog van wethouder stedelijke ontwikkeling Noël Vergunst (gemeente Nijmegen), Henri Schimmel (ontwikkelingsmanager bij BPD) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe wijk officieel gestart. Zij mochten in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap begraven.

Wethouder Noël Vergunst: “Nijmegen groeit hard, ik ben dan ook blij dat we met de bouw van Mooiland weer prachtige woningen aan de Grote Boel kunnen toevoegen .”

Henri Schimmel: “Door de toenemende vraag op de woningmarkt en de kwaliteit van het plan Mooiland was dit plan snel verkocht. Ook het gegeven dat Waalsprong groeit naar een complete woonwijk met stedelijke voorzieningen draagt hieraan bij. Waalsprong wordt door deze groei namelijk gezien als onlosmakelijk onderdeel van de aantrekkelijke woonstad Nijmegen.”

Hein Stooker: “Ik ben er trots op dat we vanuit een fijne samenwerking één van de laatste deelplannen van Grote Boel een markante invulling kunnen geven. Mede door de centrale ligging, tussen Arnhem en Nijmegen in, in de groene en waterrijke omgeving en de comfortabele en complete woningen wordt deze wijk een fantastische plek om te wonen.”

Over Mooiland in Grote Boel

Grote Boel is één van de wijken van Waalsprong, hét nieuwe stadsdeel van Nijmegen. De wijk ligt aan de historische Griftdijk in Oosterhout en aan de nog verder te ontwikkelen Oosterhoutse Plas. Plan Mooiland in Grote Boel telt 26 luxe afgewerkte nieuwbouwwoningen. Het zijn tweekappers met een eigen oprit, een driekapper en rij- en hoekwoningen, waarvan enkele met een carport. Allemaal hebben ze een flinke tuin. Naar het ontwerp van Peters & Lammerink architecten uit Hengelo zijn de huizen natuurlijk in een modern jasje gestoken, maar stralen wel die karakteristieke jaren 30-stijl uit. Mooiland is een samenwerking van BPD en Trebbe. Voor meer informatie: http://www.nieuwbouw-waalsprong.nl/grote-boel

Over de ontwikkeling en de bouw

BPD en Trebbe namen Mooiland begin 2017 in ontwikkeling. De verkoop van Mooiland startte in het najaar van 2017 en verliep succesvol. De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw is in het tweede kwartaal van 2018 gestart, naar verwachting wordt de laatste woning in het eerste kwartaal van volgend jaar opgeleverd.