Bouw 54 gasloze sociale huurwoningen Middenmeer gestart

“Een bruisende toekomst voor Middenmeer”

Middenmeer was 10 september jongstleden het decor van een zeer duurzame ‘mijlpaal’. Wooncompagnie en Trebbe boorden de eerste palen voor de 54 gasloze sociale huurwoningen in hartje Middenmeer. De plannen maken deel uit van de laatste fase van de herstructurering van Middenmeer, die het dorp een ware boost moet geven. Naar verwachting wordt de laatste woning voor de zomer van 2019 opgeleverd.

‘Betaalbaarheid staat bij Wooncompagnie sinds jaar en dag hoog in het vaandel,’ zegt procesmanager Jan Berghout. ’We willen huurders de beste woning bieden, tegen de laagst mogelijke prijs. We zien dit project ook als een investering van maatschappelijk belang en zijn er trots op dat we deze uiterst ‘groene’ sociale huurwoningen samen met aannemer Trebbe mogen realiseren.’

Over de woningen

De woningen, ontworpen door Hans Been Architecten, verrijzen aansluitend op drie verschillende locaties; Prof. Lorentzstraat, Kanaalweg en Dr. Lovinkstraat in Middenmeer. De woningen zullen worden verwarmd door middel van een ventilatiewarmtepomp. Voor het koken en andere zaken wordt elektriciteit gebruikt. Gasloos wonen heeft als groot voordeel dat de uitstoot van CO2 (broeikasgas) flink wordt verlaagd. Dat er vraag naar betaalbare sociale huurwoningen is, dat bleek wel tijdens de woonmanifestatie begin maart dit jaar. De animo was groot. De meeste woningen, rij- en seniorenwoningen, worden aangeboden voor een huurprijs onder de € 600,- (laagste aftoppingsgrens bedraagt € 597,-, prijspeil 2018). Door de grote diversiteit en lage huurprijzen zijn de woningen voor een brede doelgroep geschikt. Naar verwachting wordt de laatste woning voor de zomer van 2019 opgeleverd.

Over de bouw

De woningen worden gerealiseerd door Trebbe Wonen uit Nieuwegein, volgens BasisWonen, het concept voor de ontwikkeling en realisatie van grondgebonden woningen. De bouw is inmiddels gestart, naar verwachting wordt de laatste woning in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd.