Bouw tweede fase Wonen in Verdi in Hogekwartier Amersfoort van start

“Samen de schouders eronder voor een fantastische woonwijk”

Op 31 maart jl. is Trebbe gestart met het heiwerk voor de tweede fase Wonen in Verdi in de wijk Hogekwartier Amersfoort. Wonen in Verdi omvat in totaal 58 woningen bestemd voor de verkoop. De tweede, en tevens laatste, fase bestaat uit 42 koopwoningen. De 58 koopwoningen die Trebbe in Hogekwartier realiseert, versterken de ontwikkeling van de stadswijk Hogekwartier en de stad Amersfoort.

Jurg-Sander de Graaf, bouwplaatsmanager bij Trebbe: “Ondanks de pittige tijd waar we ons nu in bevinden, zijn we gestart met de laatste fase van Wonen in Verdi. Ik ben ontzettend trots op alle mensen – die bij Trebbe werken, maar ook bij onze bouwpartners en leveranciers – die hier op de bouwplaats samen de schouders eronder zetten om ook van dit deelproject weer een fantastische woonwijk te maken.”

Dieuwke Leveling, senior gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie: “We leven in een nieuwe werkelijkheid. Een wereld waarin vrijwel alles tot stilstand komt. Dan ben ik trots dat ondanks de coronacrisis, de bouw gewoon doorgaat. Hulde aan alle mensen die dit draaiende houden!

Over Wonen in Verdi

Wonen in Verdi ligt in Hogekwartier; de nieuwste stadswijk in Amersfoort. Wonen in Verdi is een project van 58 woningen in een grote variëteit. De woningen zijn in twee fasen verkocht en worden in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase bestaat uit 16 rijwoningen, in drie verschillende typen. De bouw van deze fase startte eind vorig jaar. De tweede fase bestaat uit de resterende 42 koopwoningen in twaalf typen. Met een woonoppervlakte dat varieert tussen 107 en 188 m² zijn de woningen ruim te noemen. De eigentijdse en modern vormgegeven woningen voldoen aan alle duurzaamheidseisen: optimale isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een warmtepomp.

Over de ontwikkeling en de bouw

Trebbe kreeg de opdracht voor de bouw van 154 woningen in Hogekwartier vanuit een aanbesteding van de Alliantie. 44 woningen en 52 appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur door de Alliantie. Extra sociale huurwoningen zijn hard nodig in Amersfoort. 58 woningen zijn bestemd voor de verkoop; Wonen in Verdi. De tweede fase van Wonen in Verdi ging in de zomer van 2019 in verkoop. Er zijn nog twee woningen te koop in Wonen in Verdi. Kijk voor meer informatie op: https://www.woneninverdi.nl. Trebbe verwacht de laatste woning in Wonen in Verdi eind dit jaar / begin volgend jaar op te leveren.

Hogekwartier Amersfoort

Aan Hogekwartier worden circa 820 woningen toegevoegd en een aantal portiekflats is hiervoor gesloopt. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 8% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte. Trebbe realiseert in Hogekwartier gefaseerd 154 woningen.

Amersfoort Vernieuwt

Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.