Bouw eerste fase De Virieupark van start

“De woningen lijken haast uit de grond te vliegen”

Op donderdag 29 november jl. hebben de toekomstige bewoners van de eerste fase van De Virieupark in Zaltbommel onder toeziend oog van wethouder Gijs van Leeuwen (gemeente Zaltbommel), Herbert Bosch (ontwikkelingsmanager bij BPD) en Johan Bombach (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart. Zij schreven hun wensen op de één van de funderingsbalken of wanden van hun nieuwe woning.

Wethouder Gijs van Leeuwen: “Wij zijn blij dat met De Virieupark invulling gegeven wordt aan een groeiende vraag van woningzoekenden die een volgende stap in hun woonwensen willen zetten. De Vireupark sluit met de uitstraling van de woningen goed aan bij de prachtige omgeving.”

Herbert Bosch: “Fantastisch om te zien dat de woningen haast uit de grond lijken te vliegen. De wijk is een aanwinst voor Zaltbommel. Dat het een gewilde woonplek is, blijkt wel uit het feit dat alle woningen in fase 1 zijn verkocht. De verkoop van fase 2 start medio december.”

Johan Bombach: “We hebben vanaf het begin veel vertrouwen in het succes van deze locatie gehad. We ontwikkelden een plan met aansprekende architectuur en dat goed aansluit op de bestaande omgeving. Hierdoor hebben wij dat vertrouwen kunnen vertalen naar een succesvolle eerste verkoop en straks een fantastisch nieuwe buurt in Zaltbommel waar mensen graag willen wonen.”

Over de Virieupark

In de oude vestingstad Zaltbommel op de plek waar vroeger de Van Voordengieterij voor scheepsschroeven stond, verrijst nieuwbouwplan De Virieupark. De Virieupark omvat in totaal 103 woningen. Visser en Bouwman Architecten uit Den Bosch tekende voor het ontwerp van deze nieuwe wijk. De Virieupark zoekt aansluiting bij de omliggende omgeving. Dit betekent dat de architectuurstijl uit de 19e eeuw, Hollands eclecticisme (chaletstijl) is aangepast aan de huidige tijd. Dit uit zich in markante gevels, ambachtelijke details en erkers. Zo krijgt elke woning een eigen identiteit, sierlijke uitstraling en sluiten naadloos aan op de bestaande villa’s. Ook de openbare ruimte blijft in de stijl met de omgeving. Deze wordt namelijk gebaseerd op de ideeën van stadsarchitect F.W. de Virieu, waaraan deze nieuwe wijk zijn naam te danken heeft.

Gefaseerd

De eerste fase van de De Virieupark omvat 54 woningen waarvan 24 rijwoningen, 26 twee-onder-één kapwoningen en 4 vrijstaande woningen. De tweede en laatste fase bestaat uit de resterende 49 woningen en gaat 18 december in verkoop. Ook in deze fase is voor elk wat wils in de vorm van rijwoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen. Voor meer informatie: https://www.nieuwbouw-virieupark.nl/

Over de ontwikkeling en de bouw

Trebbe nam samen met BPD de locatie in ontwikkeling in het tweede kwartaal van 2017 de locatie in ontwikkeling. Oktober 2017 werd gestart met de verkoop van de 54 woningen. De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw van de eerste fase is in november 2018 gestart, naar verwachting wordt de laatste woning in het vierde kwartaal van 2019 opgeleverd.