Trebbe start bouw volgende fase Landgoed in den Houte Noordwijkerhout

“Een impuls voor heel Noordwijkerhout”

Trebbe is gestart met de realisatie van deelplan 2 De Lanen in Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. Dit tweede deelplan biedt plaats aan 35 woningen in verschillende types.  Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe en is de jongste wijk van Noordwijkerhout. De wijk omvat in totaal ca. 700 woningen en is gesitueerd tegen het centrum van Noordwijkerhout, op het voormalige BAVO-terrein.

Theo Alkemade, wethouder gemeente Noordwijk: “Ik ben blij dat over een klein jaar weer 35 woningen aan de woningvoorraad kunnen worden toegevoegd en ook ben ik blij met het bouwtempo op het Landgoed in den Houte. Niet alleen kan hierdoor de verhuiswens van meer mensen in vervulling gaan, het betekent ook meer klandizie in het centrum van Noordwijkerhout en dat is goed voor de winkeliers.”

Niels van Ginkel, namens Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe: “We zijn ontzettend trots dat we met Landgoed in den Houte een waardevolle toevoeging mogen doen aan de ontwikkeling van Noordwijkerhout en we weer veel bewoners een stap kunnen laten maken in hun wooncarrière. Wij zijn ervan overtuigd dat wonen op het Landgoed prachtig wordt. Naast de ligging en de rijke architectuur is ook de openbare ruimte van hoge kwaliteit, zoals de Engelse Tuin die weer in oude luister wordt hersteld.”

Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “Iedere mijlpaal is weer een bijzonder moment. Dat we hier in Noordwijkerhout met deelplan 2 De Lanen mogen starten en dat ook nog eens in het bijzijn van de toekomstige bewoners is fantastisch. Een feestje vieren met de toekomstige bewoners, dat is voor mij nu het gouden randje. Uiteindelijk bouwen we voor hen.”

Handeling
de lanen deelplan 2

Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project wordt mede mogelijk is gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland. De architectuur voor de nieuwe woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

Vogelvlucht

Over de woningen

In totaal worden er in Landgoed in den Houte ongeveer 700 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop gerealiseerd. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling. De 35 woningen in dit deelplan hebben dezelfde stijlvolle architectuur als het eerste deelplan, maar zijn verdeeld over kortere woonblokken met exclusieve woningen en veel buitenruimte. Je vindt hier de charmante herenhuizen en rijwoningen uit het eerste deelplan terug, maar ook twee nieuwe woontypes: riante twee-onder-een-kapwoningen en drie-onder-een-kapwoningen met een grote tuin op het zuiden. Deelplan 2 kenmerkt zich door zijn fraaie, groene omgeving. Het plangebied grenst aan de Engelse Tuin, een groenstrook aan de noordzijde en het Sint Bavopark. In het park kun je heerlijk wandelen en genieten van de schaduwrijke bomen, kleurrijke bloemen en het geurende gras. Door het park loopt een breed wandelpad, geflankeerd door statige bomen. Het gras onder de bomen is een heerlijke plek voor kinderen om buiten te spelen, of om te picknicken met het hele gezin. De bouw is inmiddels gestart, naar verwachting wordt de het plan opgeleverd in het voorjaar en de zomer van 2022

Geïnteresseerden

Inmiddels is ook deelplan 3 De Lanen in Landgoed in den Houte in verkoop en later dit jaar volgt nog een deelplan. Kijk voor meer informatie op www.landgoedindenhoute.nl.