Trebbe, Woonzorg Nederland en Vérian starten bouw zorg- en seniorenappartementen aan De Gemzenstraat Apeldoorn

‘Een kwaliteitsimpuls voor de seniorenhuisvesting in Apeldoorn’

10 juni 2021 startten Woonzorg Nederland, Vérian en Trebbe officieel de vervangende nieuwbouw van woonzorgcomplex De Veenkamp Apeldoorn. Wethouder Maarten van Vierssen, Paul Lubbers, projectontwikkelaar bij Woonzorg Nederland, Judith van de Ven, directeur bij Vérian en Jeroen Gietema, directeur bij Trebbe markeerden dit bijzondere moment door de kijkerstribune officieel te onthullen en te openen.

Wethouder Maarten van Vierssen: “De bouw van deze seniorenwoningen zijn een mooie impuls voor de wijk. En niet te vergeten voor de senioren die hier straks weer een fantastische plek krijgen om te genieten van hun oude dag.”

Judith van de Ven, directeur bij Vérian: “Erg fijn dat de bouw nu gaat starten. De zorgappartementen voorzien in een toenemende vraag naar wonen met zorg voor ouderen met Alzheimer en zijn een mooie aanvulling op ons huidige dienstenaanbod. Wij hopen op een voorspoedig verloop van de bouw.”

Paul Lubbers, projectontwikkelaar bij Woonzorg Nederland: “Na acht jaar plannen maken gaat nu eindelijk de schop in de grond om de seniorenhuisvesting voor Apeldoorn een kwaliteitsimpuls te geven.”

Jeroen Gietema, directeur bij Trebbe: “Hartstikke fijn dat we nu echt de handen uit de mouwen kunnen steken. Ik kijk uit naar een voorspoedige bouwtijd en een fantastisch resultaat voor de toekomstige bewoners.”

Tribune2
tribune 1

Over de appartementen De Veenkamp

Op de locatie De Arkel/De Veenkamp aan de Gemzenstraat in Apeldoorn werd eerder de huidige locatie van De Veenkamp gesloopt. Aansluitend start Trebbe met de realisatie van twee appartementencomplexen. Het eerste complex beslaat acht bouwlagen en biedt plaats aan 37 zelfstandige huurappartementen bestemd voor de verhuur aan senioren. Het tweede complex, draagt straks de naam De Gemzen, omvat twee bouwlagen en biedt plaats aan twee buurtkamers en 34 zorgappartementen bestemd voor ouderen met Alzheimer, die niet langer thuis kunnen wonen. De appartementen worden straks door Vérian verhuurd aan deze groep en Vérian zal met een vast team op locatie 24 uur per dag zorg en ondersteuning leveren.. Naast de nieuwbouw van deze twee appartementencomplexen, realiseert Trebbe ook een gemeenschappelijke recreatieruimte in het bestaande woongebouw De Arkel en wordt de entree van dit gebouw vernieuwd.

Over het ontwerp

Architectenbureau Mecanoo tekent voor het ontwerp van de twee woonzorgcomplexen. De twee complexen staan vrij in het groen. Er is gekozen voor een combinatie van sterke metselwerkvlakken met een grid van kolommen en vloerranden. De gele kleur van het metselwerk sluit aan op de omliggende gebouwen. In de laagbouw springt de gevel terug ter introductie van de hoofdentree langs de straat en bij de vijver in de tuin. De betonnen dakrand wordt, daar waar de gevel inspringt, ondersteund door stoere kolommen die tezamen een grid vormen van twee bouwlagen. De entree van de hoogbouw is gemarkeerd door een stevig metselwerk trappenhuis. In het plan is op bijzondere wijze ruimte gemaakt voor een grootschalig winterverblijf voor vleermuizen. Er is in de spouwmuren een gevarieerde omgeving gecreëerd. Bijzonder is dat twee bestaande kunstwerken uit de bestaande gebouwen later in de nieuwbouw worden teruggeplaatst.

De planning

De realisatie van de vervangende nieuwbouw is nu officieel gestart. Als alles volgens planning verloopt, rondt Trebbe het project rond de zomer van 2022 af. Om deze krappe doorlooptijd waar te kunnen maken wordt er gewerkt met een dubbele bouwstroom.

Perspectief03
Perspectief01