Bouw 70 woningen in Lent gestart

Op vrijdag 2 september is de bouw van de eerste fase van 70 woningen in Lent gestart. Wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen boorde de eerste funderingspaal. De 70 woningen zijn verdeeld in twee projecten; Stadszicht (57 woningen) en De Steltse Hof (13 woningen). Bij de bijeenkomst waren veel kopers aanwezig die daar kennis konden maken met hun toekomstige buren.

Wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen: “In korte tijd hebben bewoners van Nijmegen en Lent het nieuwe rivierpark in de Waal al in hun hart gesloten. De woningen die nu in De Stelt gebouwd worden, bieden de kans om te wonen in een prachtig rivierlandschap vlakbij het levendige stadshart van Nijmegen. In één woord uniek.”

“De belangstelling voor wonen in Lent heeft onze verwachtingen overtroffen en is opvallend in de aantrekkende woningmarkt zoals wij die landelijk ervaren. Men woont hier straks in een dorp, aan de Waal en met de stad stedelijke allure van Nijmegen op ‘brugafstand’. Dat is wat de kopers aantrekkelijk vinden aan deze projecten.”, aldus Marcel Trienen namens BPD en Trebbe.

Over de woningen

Stadszicht en De Steltse Hof worden gebouwd in de nieuwste wijk van Lent; De Stelt. De Stelt ligt ten zuiden van het oude dorp, tussen de bestaande bebouwing en de Waal. Project de Steltse Hof bestaat uit 13 woningen. In het hofje staan vrijstaande, twee-onder-één-kap-, hoek- en tussenwoningen met een woonoppervlakte van 160 tot 198 m2. In project Stadszicht komen 57 vrijstaande, twee-onder-één-kap- en rijwoningen met een woonoppervlakte van 134 tot 171 m2. BPD en Trebbe werken in deze projecten samen.

Levendig

Om een levendig straatbeeld te creëren waren maar liefst vijf verschillende architectenbureau’s verantwoordelijk voor het ontwerp.

Over de bouw

Stadszicht en De Steltse Hof worden gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase bestaat uit 41 woningen Stadszicht, de tweede fase omvat de 16 woningen Stadszicht en de 13 woningen De Steltse Hof. Naar verwachting wordt het gehele project in het tweede kwartaal 2017 opgeleverd.

Over Trebbe

Iedereen een passend thuis! Een goede en betaalbare woning voor iedereen. Dat is waar we in geloven bij Trebbe. En dat is wat we bieden met Trebbe BasisWonen. Door kwaliteit, comfort en flexibiliteit te bieden, creëren we maximaal woongenot en betaalbare woonoplossingen. En daar gaat het ons om.