Portaal en Trebbe startten 53 appartementen Deltakwartier Arnhem

‘Met dit plan wordt invulling gegeven aan vraag naar goede woningen’

Onlangs werd de eerste paal geboord voor de nieuwbouw van 53 appartementen in Deltakwartier Arnhem. Het appartementencomplex wordt door Trebbe gerealiseerd in opdracht van Portaal. De appartementen zijn bestemd voor de sociale huur en worden naar verwachting het eerste kwartaal 2020 opgeleverd.

Michèle de Ruiter, manager bij Portaal: “Het appartementencomplex is de laatste stap in deze gebiedsontwikkeling. In 2020 is de wijk klaar. Wij zijn erg trots op het resultaat, het nieuwe Deltakwartier verrast door de afwisseling in architectuur en indeling. Met bijzondere plekken zoals de speelstraat, ecozone en het speelpark, met scholen en winkels om de hoek. Kinderen krijgen er alle ruimte.”

Over de appartementen

Het appartementencomplex bestaat uit vijf en acht bouwlagen en biedt plaats aan 53 appartementen. De appartementen hebben een bruto vloeroppervlak van 65m2 en zijn gelijkvloers. Mede door de aanwezige lift zijn de woningen uitermate geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. Met de realisatie van dit appartementencomplex wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag naar betaalbare en goede sociale huurwoningen. DP6 architectuurstudio tekende voor het ontwerp. Het gevelbeeld kent een sterke horizontale belijning van oranjerood metselwerk en betonbanden. Over de verschillende verdiepingen vloeien balkons van de appartementen het gevelvlak uit en het straatbeeld in. Deze karakteristieke beeldtaal sluit aan op de omliggende bebouwing.

Over Deltakwartier

Deltakwartier is een nieuwe wijk aan de rand van Presikhaaf. Op tien minuten fietsen van hartje stad en het complete winkelcentrum Presikhaaf om de hoek. Stap je in je auto dan zit je in een minuut of vijf op de snelweg. En met het NS station en trolleyhaltes op loopafstand kunnen we wel zeggen: Deltakwartier is verrassend bereikbaar.

Over de bouw

Trebbe verkreeg de opdracht vanuit een tender en de appartementen worden gerealiseerd volgens Trebbe HoogWonen, het concept voor de bouw van appartementen. De bouw is inmiddels gestart, de laatste woning wordt naar verwachting nog voor de zomer van 2019 opgeleverd.

Verhuur

Geinteresseerden met een inkomen tot € 42.436,- per jaar komen in aanmerking voor de appartementen. Deze worden in 2020 aangeboden via www.entree.nu.