Bouw 50 woningen project Vlierhoeve gestart

Op maandag 31 oktober is het startsein gegeven voor de bouw van de eerste 50 woningen in het project Vlierhoeve in Nieuwegein. In het bijzijn van de kopers en andere genodigden sloeg Hans Adriani, wethouder Wonen, symbolisch de eerste paal, waarna de aanwezigen met elkaar toostten op de start en een goed verloop van de bouw.

Tijdens de bijeenkomst konden de enthousiaste kopers kennismaken met hun toekomstige buren. “Er was veel belangstelling voor wonen in Vlierhoeve. Deze eerste fase is volledig uitverkocht. We starten daarom eind november met de verkoop van de 52 woningen in fase twee.”, aldus Hein Trebbe jr. namens BPD-Trebbe.

Wethouder Hans Adriani: “De voorbereiding van de woningbouw aan de noordkant van Blokhoeve heeft heel veel jaren tijd gekost. Mooi dat we nu starten met het afmaken van de wijk. Dat is goed voor de wijk, en de vele mensen die een woning zoeken in Nieuwegein.”

Over Vlierhoeve

Vlierhoeve ligt in de wijk Blokhoeve aan de noordelijke kant van Nieuwegein. De vijftig woningen in de eerste fase liggen verdeeld over drie schiereilanden. Er zijn vier verschillende woningtypen en elke woning heeft een tuin aan het water. De tweede fase met 52 woningen gaat 21 november in verkoop. Met de aanwezige tramhalte is openbaar vervoer binnen handbereik. Vlierhoeve ligt aan het eind van de Merwedekanaalzone, een hotspot in ontwikkeling en dichtbij de binnenstad van Utrecht. Vlierhoeve is een samenwerking van Trebbe en BPD. Voor meer informatie: www.nieuwbouw-vlierhoeve.nl