Bouw 19 woningen Mozaïekpark Wageningen gestart

De afrondende fase van Mozaïekpark Nieuw Kortenoord

Op vrijdag 21 oktober is de bouw van 19 woningen in Nieuw Kortenoord Wageningen gestart. De kopers hebben – onder het genot van een hapje en drankje – ieder een fles met een persoonlijke boodschap of foto begraven in de grond onder de woningen.

Over de woningen

In het voorjaar van 2011 werd er gestart met het in totaal 350 woningen tellende Mozaïekpark, het eerste deelplan van Nieuw Kortenoord. Trebbe realiseerde 250 woningen in dit deelgebied. Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Met deze laatste 19 statige herenhuizen van Mulleners en Mulleners wordt het project Mozaïekpark afgerond. De woningen vormen letterlijk en figuurlijk het gezicht van de groene en duurzame wijk.” In het Mozaïekpark zijn verschillende type woningen gerealiseerd zoals rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Alle woningen zijn zeer duurzaam en voorzien van bodemwarmte met vloerverwarming en –koeling. Marcel Trienen, directeur Trebbe Wonen: “Dit project sluit naadloos aan op onze visie met betrekking tot duurzaamheid en conceptuele woningbouw. Een goede en duurzame woning voor iedereen, dat is waar wij in geloven en dat is wat wij realiseren in het Mozaïekpark.” Naar verwachting wordt er eind oktober gestart met de opbouw van de casco’s en vindt de oplevering plaats in het eerste kwartaal van 2017.

Over Nieuw Kortenoord

Nieuw Kortenoord is de jongste uitbreidingswijk van Wageningen. Een bijzonder duurzame en groene wijk. Zo zijn alle woningen uitgerust met een individuele warmtepompinstallatie welke voorziet in de warmtebehoefte. De wijk bestaat uit diverse deelplannen. Momenteel is Mozaïekpark grotendeels gerealiseerd en het volgende deel Tuinwijk is in aantocht. 29 oktober a.s. gaat de eerste fase van Tuinwijk in verkoop. In de eerste verkoopfase worden ca. 50 woningen verkocht. Daarnaast worden er 17 woningen voor sociale huur gerealiseerd. Tuinwijk kenmerkt zich door kleinschalige straatjes en leuke parkjes. De jaren 30-architectuur maakt het geheel af, waardoor je in een knusse wijk woont met veel privacy. Kijk voor meer informatie op: www.nieuwbouw-nieuwkortenoord.nl