Bohemen, Eigen Haard en Trebbe starten bouw 44 appartementen Spoorlaan Aalsmeer

Woensdag 10 februari is de bouw van 44 appartementen Laurierhof gestart. De appartementen zijn ontwikkeld door ruimte-ontwikkelaar Bohemen en worden gerealiseerd door ontwikkelende bouwer Trebbe in opdracht van woningcorporatie Eigen Haard. De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur. Met de realisatie van deze appartementen geven Bohemen, Eigen Haard en Trebbe gezamenlijk invulling aan de vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen in Aalsmeer.

Realisatie 44 appartementen Laurierhof

Het project Laurierhof is de volgende stap in de gebiedsontwikkeling De Tuinen van Aalsmeer, een samenwerking tussen de gemeente Aalsmeer en Bohemen. Jasper Rotteveel, ontwikkelaar bij Bohemen: “Na een lang en uitdagend ontwikkeltraject zijn wij ontzettend blij dat de start bouw van Laurierhof nu een feit is. Door de gezamenlijk inzet van alle betrokkenen bij dit project zijn we weer een stukje dichter bij meer betaalbare woningen in Aalsmeer en een volgende stap in de gebiedsontwikkeling.”  Aan de kop van de Spoorlaan langs de Burgermeester Kasteleinweg worden 44 appartementen Laurierhof gerealiseerd. “Ons uitgangspunt van de Woonagenda voor Aalsmeer is een betaalbare woning voor iedereen te realiseren”, aldus wethouder Robert van Rijn. “Dit klinkt makkelijker dan het is. Daarom ben ik ook erg blij dat we hier juist voor de doelgroep sociale woningbouw 44 appartementen realiseren.”

Eerste paal Laurierhof Aalsmeer nieuwsbericht
Aalseer Laurierhof AI

Sociale, duurzame woningen

De woningen worden door woningcorporatie Eigen Haard in het sociale segment verhuurd. Eigen Haard wil huishoudens met een laag en middel inkomen goed en betaalbaar huisvesten. Woningcorporatie Eigen Haard sloot voor de realisatie van de 44 appartementen een turn-key overeenkomst met ontwikkelende bouwer Trebbe. De appartementen worden gerealiseerd naar een ontwerp van Hans Been architecten. Zij zijn erin geslaagd het appartementencomplex een eigen uitstraling mee te geven, die toch goed is ingepast in de omgeving. Door te werken met verschillende kleuraccenten en mooie detaillering in het metselwerk ontstaat een gevarieerd gevelbeeld. Vanzelfsprekend zijn de appartementen duurzaam. Ieder appartement krijgt een eigen warmtepomp, in combinatie met vloerverwarming. Voor de opwekking van energie worden pv-panelen toegepast. Voor de toekomstige bewoners betekent dit een hoog wooncomfort en blijven de energielasten betaalbaar.

Over de realisatie

De bouw van de duurzame appartementen is inmiddels gestart naar verwachting worden de appartementen in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. “Na een intensieve voorbereiding zijn we nu écht gestart zijn met de bouw van de appartementen. Daar ben ik ontzettend trots op”, vertelt Johan Bombach, directeur bij Trebbe. “Het geloof en vertrouwen dat we vanaf het begin in dit project hebben gehad, betaalt zich nu uit in de vorm van betaalbare, duurzame appartementen voor Eigen Haard.” De appartementen worden gerealiseerd vanuit Trebbe HoogWonen; een vaste basis voor appartementengebouwen met als voordelen snelle prijsvorming, vaste bouwkosten, keuze in energieconcept, een voorspelbaar proces en een hogere kwaliteit door te werken met vaste co-makers.