Eerste exemplaar boek ‘Koningsdaal: visie, bezieling en betrokkenheid’ overhandigd aan wethouder Noël Vergunst

Op vrijdag 10 juli jl. overhandigde schrijver Vincent Cantrijn het eerste exemplaar van het boek ‘Koningsdaal: visie, bezieling en betrokkenheid’ aan wethouder Noël Vergunst, onder toeziend oog van genodigden en afgevaardigden van de initiatiefnemers van het boek: gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en ontwikkelende bouwer Trebbe.

Het boek verhaalt over de historie van Nijmegen en in het bijzonder de totstandkoming van de nieuwe wijk Koningsdaal in Waalfront; nu ook genaamd Batavia. Een plek met een rijke historie en een veelbelovende toekomst; een geliefde woonbuurt met kenmerkende architectuur. Wethouder Vergunst: “Koningsdaal laat zien dat je zelfs tijdens een economische crisis vooruit kunt komen. Met visie, doorzettingsvermogen en vooral de wil om samen iets moois neer te zetten voor de stad Nijmegen.” Vincent Cantrijn vertelt in zijn boek over de enorme inspanning die jarenlang is geleverd door alle betrokkenen bij de totstandkoming van deze nieuwste woonbuurt van Nijmegen. Tenslotte maken de mensen de stad Nijmegen! Vincent Cantrijn: “Stedelijke ontwikkeling vergt uithoudingsvermogen. Dat is ook bij Koningsdaal weer gebleken.”

Van initiatief naar werkelijkheid

Het boek is geïnitieerd door gebiedsontwikkelaar BPD en ontwikkelende bouwer Trebbe. Gezamenlijk pakten zij de handschoen op en ontwikkelden Koningsdaal naar een geliefde woonbuurt. In het boek komen onder andere de aanpak en de uitdagingen van het ontwikkelen en bouwen in een economische crisis aan bod. Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Deze typische Nijmeegse wijk waar vele projectbetrokkenen jarenlang aan hebben gewerkt en bewoners hun woongeluk hebben gevonden, verdiende wat ons betreft een gedegen vastlegging in een boek.”

Trebbe realiseerde nagenoeg alle woningen in Koningsdaal. Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “Na jaren bouwen kan ik niet anders dan zeggen dat we ongelooflijk trots zijn op de wijk Koningsdaal, die we de komende jaren verder voltooien. Het boek Koningsdaal: visie, bezieling en betrokkenheid is een kroon op ons werk. Koningsdaal is een nieuwe wijk op cultuur historische grond met een verhaal die de geschiedenis van Nijmegen vertelt. De titel van dit boek benoemt de belangrijkste ingrediënten die nodig zijn voor een succesvolle transformatie van een bedrijventerrein naar een geliefde woonwijk. Diezelfde ingrediënten zijn ook nodig én aanwezig om over tig jaar nog een geliefde woonwijk te zijn.”

Koningsdaal: visie, bezieling en betrokkenheid

‘Koningsdaal: visie, bezieling en betrokkenheid’ wordt door BPD en Trebbe kosteloos ter beschikking gesteld aan alle bewoners van Koningsdaal. Zij ontvangen een exemplaar thuis. Het boek is niet te koop in de winkels. Wilt u toch een exemplaar ontvangen? Dan kunt u een exemplaar aanvragen via communicatie.nom@bpd.nl