Waarom mag ik niet naast de vrachtwagen staan en wat is nou een dode hoek?

Basisschool De Campherbeek in Berkum krijgt verkeersveiligheidsles van Trebbe

Waarom mag ik niet naast de vrachtwagen staan? Wat is een dode hoek? En hoe blijf ik uit de dode hoek? Tijdens een veiligheidsles van bouwbedrijf Trebbe op Basisschool De Campherbeek kregen leerlingen antwoord op deze vragen. Aanleiding is het woningverbeteringsproject dat Trebbe in opdracht van woningcorporatie deltaWonen uitvoert in Berkum.

Goed en veilig

“De komende maanden verduurzamen we 46 woningen in deze wijk”, vertelt Henri Crediet uitvoerder bij Trebbe. “Ons materiaal wordt met vrachtwagens geleverd. Er is dus meer verkeer, en dan vooral vrachtwagens, in de wijk. Daarom leek het ons een goed idee om de kinderen die hier in de wijk wonen en spelen uitleg te geven over de dode hoek van een vrachtwagen. Zo houden we de buurt ook op het gebied van bouwlogistiek zo veilig mogelijk. Wij zijn dan ook erg blij dat de basisschool dit in haar lesprogramma wilde opnemen.”

Zelf achter het stuur

Een Trebbe-vrachtwagen werd vrijdag bij de basisschool opgesteld. Na een filmpje en korte uitleg over de dode hoek mochten de kinderen stuk voor stuk zelf achter het stuur van vrachtwagen zitten, om zo zelf de dode hoek ervaren. Henri Crediet: “Het is goed om hier aandacht aan te besteden. Met de name de jongere kinderen waren zichtbaar onder de indruk. Een geslaagde ochtend wat ons betreft!

 

Meer informatie over het woningverbeteringsproject? Voor de energieproeftuin is een speciale webpagina ontwikkeld, check: http://proeftuin.deltawonen.nl/