Appartementencomplex Dalida in Lent opgeleverd

Bijna 70 ton staal, ruim 200 medewerkers, meer dan 155.000 gevelstenen, een bouwtijd van 8 maanden, dat was onder meer nodig om onlangs appartmentencomplex Dalida officieel op te leveren aan woningcorporatie Talis. Dalida heeft 48 sociale huurappartementen.

Ronald Leushuis, bestuurder Talis: “Ik ben blij om te horen dat de bewoners zo tevreden zijn. Dat is een feestje waard. De reacties zijn erg positief. Het gebouw heeft volgens haar nieuwe bewoners een hele ruimtelijke en open uitstraling en een goede afwerking met mooie materialen. En niet op de laatste plaats: een prachtige ligging. We hebben gehoord dat ze veel zin hebben om hier te gaan wonen.”

Marcel Trienen, directeur Trebbe Wonen: “Ik kijk terug op een bijzonder plezierige ontwikkel- en bouwtijd, waarbij ik de samenwerking met de gemeente, Talis en Hans Been architecten als zeer prettig heb ervaren. En natuurlijk ben ik blij te horen dat de nieuwe bewoners erg positief zijn over de nieuwe appartementen. Uiteindelijk zijn dat onze drijfveren: een tevreden opdrachtgever, enthousiaste nieuwe bewoners en mooie, goede huisvesting.”

Samenwerken

Trebbe realiseerde in opdracht van Talis het appartementencomplex Dalida. Door goede samenwerking, ook met de gemeente zijn maar liefst 48 éxtra sociale woningen aan de Waalsprong toegevoegd. Op het Eiland van Laauwik, een mooie, groene buurt in Lent met ruime koopwoningen, kunnen nu ook mensen terecht voor een appartement in de sociale huur. En wel op een hele mooie plek, met prachtig uitzicht over de Lentse Plas of op het oude Lentse notenlaantje. Het is goed wonen op het eiland er wordt een park aangelegd, waarin al de oude lindenbomen een plek kregen, die vanuit het dijkteruglegging beschikbaar kwamen.

Het ontwerp

Het ontwerp van Dalida is van Hans Been architecten. Zij zijn er in geslaagd, met rijke architectuur (waaronder het mooie metselwerk), dit appartementengebouw prima te laten passen in zijn omgeving. En: vanaf de noordoever van de Lentse Plas, heeft de ‘skyline’ van Lent er een prachtig gebouw bij gekregen.

Over de bouw

Bijzonder aan de realisatie van Dalida is onder meer de korte bouwtijd. Mede door de toepassing van een lean-planning en een zeer goede voorbereiding met onderaannemers en leveranciers kon Trebbe de korte doorlooptijd garanderen en was er sprake van een gestroomlijnd uitvoeringsproces.