Appartementen Hillegom voor Stek Wonen opgeleverd

Net voor de kerst is, na een bouwtijd van ruim 9 maanden, het appartementencomplex Michiel de Ruijterstraat in Hillegom door Trebbe opgeleverd aan Stek Wonen.

Over appartementencomplex Michiel de Ruijterstraat

De oorspronkelijke bebouwing bestond uit zeven appartementen en veertien maissonettewoningen. De woningen waren in een slechte bouwkundige staat, niet energiezuinig en het wooncomfort was zeer beperkt. Om die reden sloopte Stek het 50 jaar oude woongebouw en ontwikkelde samen met Trebbe een nieuw gebouw. Het nieuwe gebouw bestaat uit 26 appartementen, elk met een oppervlakte van 80 m2 verdeeld over drie kamers.

Over de herontwikkeling en het ontwerp

Trebbe was verantwoordelijk voor de integrale herontwikkeling. Sloop, ontwikkeling en realisatie behoorden tot de opdracht. Stol Architecten tekende voor het ontwerp. Raya Yousif, architect bij Stol vertelt: “Ondanks de lengte van het gebouw, is het goed ingepast in de straat. Dat is bereikt door het gebouw te splitsen in twee kleinere blokken die verschoven staan ten opzichte van elkaar en van de weg. Grote semitransparante balkons worden afgewisseld door verticale raampartijen met een helder ritme. Op de plek van de knik bevindt zich de hoofdentree. De hoofdentree is uitnodigend, transparant en overzichtelijk.”

Trebbe startte in februari met de realisatie van het complex. “Dankzij de prettige samenwerking met Stek Wonen en Stol architecten zijn we in staat geweest een mooi, duurzaam plan efficiënt te ontwikkelen en realiseren.” vertelt Rob van der Jagt, directeur Trebbe West. “Met de oplevering van dit appartementencomplex ronden we een groter plangebied af. De appartementen maken onderdeel uit van het plan dat Trebbe heeft ontwikkeld op het terrein van de voormalige Schoonderbeekgarage. Naast de appartementen werden er ook 37 woningen gerealiseerd.”

Paul de Ruijter, projectleider bij Stek Wonen, kijkt terug op een mooie tijd: “Werken met Trebbe verliep via korte lijnen, daardoor was de communicatie erg goed. Het proces verliep gesmeerd en soepel en heeft geleid tot dit prachtige resultaat. Ook de huurders en de buurt zijn tevreden; en daar doen we het natuurlijk allemaal voor.”