Amphia en Four Care officieel van start met nieuwbouw ziekenhuis

Vrijdag 11 november 2016 is de officiële start gevierd van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. Amphia en aannemersconsortium Four Care kijken, met de feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats, vooruit naar de bouw van een toekomstbestendig, modern, topklinisch opleidingsziekenhuis. Een ziekenhuis dat nog betere zorg biedt aan het verzorgingsgebied van Breda en omgeving.

Samen zorgen

Ernst Hoette, lid raad van bestuur Amphia: “Wij bouwen met elkaar aan de zorg voor de toekomst. We vinden het daarom belangrijk dat al onze 4.500 (zorg)professionals betrokken zijn bij de start en samen letterlijk het fundament onder ons ziekenhuis leggen. Tijdens de bijeenkomst slaan acht betrokkenen symbolisch de 1100e paal de grond in. Zij zijn allen belanghebbende bij de nieuwbouw: een patiënt, een medisch specialist, een lid van de raad van bestuur, een vertegenwoordiger namens aannemersconsortium Four Care, een verpleegkundige, carnavalsprins van Breda Prins Amphoor, een buurman van het ziekenhuis en de wethouder van Breda. Een prachtig symbool van hoe wij de toekomst zien: “zorgen doe je samen.”

1100e heipaal

Om de start van het nieuwe ziekenhuis op ludieke wijze in te luiden, is gekozen voor het moment waarop het carnavalsseizoen begint: de 11e van de 11e. Gezamenlijk is de 1100e paal geslagen. Het heiwerk van de in totaal 1900 palen zal eind dit jaar zijn afgerond. In de maand november brengt Four Care hierop de eerste funderingen aan, zodat in januari een begin wordt gemaakt met de eerste beganegrondvloeren. Voor die tijd zal het, reeds in gebruik genomen, Voorplein, de locatie voor kiss&ride, zijn aangeplant met bomen en beuken- en taxushagen.

Four Care consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en draagt zorg voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw. Het nieuwe Amphia ziekenhuis, met een oppervlakte van 79.000 m², opent naar verwachting in 2019 haar deuren.