Afronding Castellum West verloopt voorspoedig

Bouw 45 woningen in project Sul Canale van start

Op dinsdag 29 november vierde Ontwikkelingsverband Houten samen met kopers en projectbetrokkenen de start bouw van 45 woningen in de eerste twee fases van deelplan Sul Canale in Castellum West. Wethouder Michiel van Liere van de gemeente Houten verrichtte hiervoor de symbolische start handeling. Naar verwachting is Castellum eind 2017 gereed.

Toekomstige bewoners, genodigden en andere geïnteresseerden verzamelden zich op de bouwplaats voor deze start bouw. Nadien was er gelegenheid tot napraten, waarbij de kopers kennis konden maken met hun toekomstige buren. Naar verwachting worden deze 45 woningen in het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd.

De allereerste paal van Castellum is in december 2008 de grond ingegaan. Tijdens de woningbouwcrisis is toch gestaag doorgebouwd. De afronding van Castellum nadert nu zijn einde. “Castellum en Houten worden breed gewaardeerd om hun woon- en leefkwaliteit en de directe nabijheid van de stedelijke regio Utrecht”, aldus Dick Helsloot namens Ontwikkelingsverband Houten.

Wethouder Michiel van Liere: “Gelukkig is de Houtense woningmarkt weer volop in beweging. Dat was ook duidelijk te merken bij de succesvolle verkoop van dit mooie nieuwbouwproject ‘Sul Canale’. Veel mensen willen graag in Houten wonen, en ik geef ze groot gelijk!”

Over Castellum West

Castellum West is onderdeel van de nieuwbouwwijk Castellum. De wijk heeft een mediterrane sfeer met smalle straatjes, intieme hofjes, nostalgische poorten over de brede grachten en gezellige pleintjes met terrassen. De verkoop van 26 grachtwoningen in fase drie van deelplan Sul Canale is inmiddels gestart. Kijk voor meer informatie op www.castellumwonen.nl.

Over Ontwikkelingsverband Houten

Ontwikkelingsverband Houten is een samenwerking tussen AM, BPD, Dura Vermeer, Synchroon en Trebbe.