De Woonplaats en Trebbe realiseren twintig nieuwe sociale huurwoningen in Enschede

In de wijken Stroinkslanden en Stadsveld worden in totaal 20 nieuwe en zeer duurzame woningen gebouwd door woningcorporatie De Woonplaats en ontwikkelende bouwer Trebbe. Hiermee geven De Woonplaats en Trebbe invulling aan de vraag naar duurzame, toekomstbestendige en betaalbare huisvesting in Enschede.

Nieuwbouw afgestemd op omgeving

De woningen worden gerealiseerd door Trebbe, naar een ontwerp van Beltman Architecten en zijn afgestemd op de omgeving van de drie bouwlocaties. Het type woning is hetzelfde, duurzame eengezinswoningen met drie slaapkamers, maar beukmaten en kleine accenten zijn verschillend. Op alle plekken is door de architect gekeken naar een goede aansluiting bij de bestaande bebouwing. Dit komt terug in het metselwerk, verticale accentvlakken in Stroinkslanden en verschillende vormen in de dakgevels.

Hans Jannink, programmamanager De Woonplaats: “Door op drie verschillende locaties één aannemer in te zetten bouwen we als woningcorporatie efficiënter en goedkoper, een mooie duurzame toevoeging voor ons woningbezit in de wijken Stroinkslanden en Stadsveld.”

Jeroen Gietema, directeur bij Trebbe: “Het is altijd bijzonder om in je eigen achtertuin aan de slag te gaan, een gouden randje aan dit project is dat dit vanuit een prettige samenwerking gebeurt, wij kijken uit naar de start bouw!”

Verhuur en planning

De verhuur van de woningen zal via loting gebeuren via de website van De Woonplaats, ze worden verhuurd in het sociale huursegment tot € 737,14 per maand. Het energieconcept bestaat uit elektrische convectoren, zonnepanelen en een tapwaterwarmtepomp. Daarmee worden de woningen duurzaam en comfortabel voor de toekomstige bewoners. Na de zomervakantie start Trebbe met de bouwwerkzaamheden op de drie locaties. Naar verwachting worden de sleutels in het voorjaar van 2021 uitgegeven.

Stroinkslanden

Aan de Hasmanlanden en Hanenberglanden worden de nieuwe woningen gebouwd. Op deze plekken zijn eind 2018 de oude woningen gesloopt. Dit zijn mooie zichtlocaties in de wijk waar De Woonplaats een bestemmingsplanwijziging voor heeft aangevraagd, waardoor er nu ruimte is voor eengezinswoningen met twee lagen en een kap. Zo ontstaat een mooie woondifferentiatie, iets waar De Woonplaats afgelopen jaren al hard aan heeft gewerkt in de wijk. Aan de Hanenberglanden worden zes nieuwe woningen gebouwd en aan de Hasmanlanden vier woningen.

Stadsveld

In de wijk Stadsveld worden tien woningen op een braakliggend terrein van de voormalige muziekschool gebouwd. Deze ligt op de hoek van de Adriaan van Ostadestraat en de Aert van der Neerstraat. Ook worden er 17 parkeerplaatsen bij het bouwproject gerealiseerd.