Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Dimitri Veldhoen

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met kleine en grote problemen, uitdagingen en tegenslagen. Hoe bied je die het hoofd? Wie veerkrachtig is, heeft een bepaalde souplesse in het omgaan met voor- en tegenspoed. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen medewerkers hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Dimitri Veldhoen, hoofd productie bij Trebbe, wat voor hem veerkracht is en waarom het concept HoogWonen Nederland écht verder gaat helpen.

Wat maakt werken bij Trebbe leuk?

“Als kind had ik nooit een specifiek beroep in gedachten. Ik was wel altijd al gefascineerd door gebouwen. Vooral het creatieve aspect dat daarbij komt kijken. Dat is eigenlijk wel opvallend, mijn vader was politieagent. Ik maakte vrij snel de keuze voor een bouwkundige opleiding na de middelbare school. In eerste instantie wilde ik architect worden. Maar dat idee heb ik gaandeweg laten varen. Tussen mijn mbo en hbo heb ik nog een jaar gereisd en onder andere fruit geplukt in Australië. Daarna startte ik met mijn hbo bouwkunde, met architect als doel. Toch kwam ik erachter dat ik meer een ‘rauwdouwer’ ben, ik wilde écht dingen maken, dat wil ik nog steeds eigenlijk. Na mijn afstudeerstage solliciteerde ik dan ook bij een bouwer. En met succes, want ik heb 13 jaar bij dat bedrijf gewerkt. In mijn zoektocht naar een nieuwe werkgever heb ik specifiek gezocht naar een familiebedrijf. Ik wilde weer korte lijnen, snelle besluitvorming en ruimte voor ondernemerschap

Zo kwam ik bij Trebbe terecht en daar heb ik ook écht al die elementen gevonden. Dat geeft mij ook echt plezier in mijn werk. Ik hou van de cultuur die binnen Trebbe heerst; laagdrempelig, de passie voor het ontwikkelen en bouwen, heel veel gevoel voor de menselijke kant en de vrijheid die je krijgt om je functie uit te oefenen op een manier waar jij je goed bij voelt.”

Hoe lever je vanuit jouw werk jouw bijdrage aan onze ambitie ‘Nederland mooier maken’?

“Ik werk als hoofd productie vanuit de vestiging Nieuwegein. Ik kan vanuit mijn functie heel goed sturen op wat we wel en niet bouwen. Dat betekent niet dat we alleen maar voor mooi in esthetiek gaan, maar juist ook mooi in diversiteit. We zijn breed in ons aanbod van rijwoning tot luxe villa, van drielaags appartementencomplex tot woontorens van ruim zeventig meter en van kantoor tot ziekenhuis. Door die mooie mix kunnen we een brede markt bedienen. Door betaalbaar gezonde en duurzame gebouwen voor al die verschillende doelgroepen te realiseren houden we aansluiting op de markt. Mooi vind ik ook het aanbod dat we daarvoor creëren, neem nu ons concept HoogWonen. Wij kunnen snel betaalbare huisvesting realiseren en daarmee de woningvoorraad aanvullen. Dit is écht om Nederland vooruit te kunnen helpen.”

Trebbe werkt vanuit drie kernwaarden (betrokken, ondernemend & betrouwbaar) welke spreekt jou het meest aan en hoe geef je daar invulling aan?

“Ik herken alle drie kernwaarden in Trebbe, maar er springt er één voor mij uit; ondernemend. Dat is ook iets waar ik écht naar op zoek was in mijn zoektocht naar een nieuwe werkgever. Ondernemerschap staat hoog in het vaandel binnen Trebbe. Betrouwbaarheid is ook een waarde die ik erg belangrijk vind. Dagelijks maak je keuzes met mensen voor projecten. Betrouwbaarheid staat daarin voorop. Een man een man, een woord een woord en afspraak is afspraak. Als je daaraan gaat tornen zijn die andere waarden ook niets meer waard. Zolang je betrouwbaarheid hoog houdt, kun je betrokkenheid en ondernemerschap daarmee voeden.”

Deze tijd vraagt om veerkracht, wat betekent dit voor jou en hoe geef je daar invulling aan?

“Het is een understatement dat deze periode veel heeft gevraagd van iedereen. Veerkracht betekent dat je juist in crisistijd een bedrijf kan laten draaien en een boterham kan verdienen. Vanuit Trebbe hebben we geprobeerd dit proces zo goed mogelijk te faciliteren, maar je moet de drive wel uit jezelf halen om zo goed mogelijk mee te bewegen. Daarnaast heb ik met mijn partner ook echt moeten puzzelen wie, waar, wanneer aan het werk was. Voor mij betekent veerkracht dus mee bewegen op veranderende omstandigheden. Dat lukt alleen goed als je daar de samenwerking en balans met je collega’s maar ook in je privé voor weet te vinden.”

Wat is jouw veerkrachtige tip?

“Realiseer je dat jij als individu het verschil kan maken, zet je wilskracht en karakter in en dan kom je deze periode door. En pas goed op jezelf en de mensen om je heen.”