Update coronavirus 24 juni 2020

Woensdag vond opnieuw een persconferentie over het coronavirus plaats. De getroffen coronamaatregelen worden versoepeld, verder dan eerder aangekondigd. In dit bericht lees je hoe Trebbe met de versoepeling omgaat.

  • Er geldt met ingang van 1 juli geen bovengrens meer voor het aantal personen dat binnen of buiten bij elkaar komt, mits de 1,5 meter afstand gehandhaafd wordt en vooraf wordt gereserveerd. Trebbe versoepelt de eigen opgestelde maatregelen tot 1 september niet. Helaas betekent dit zoals eerder gemeld: geen afsluitende zomer-BBQ en geen bewonersbijeenkomsten. Wij houden vast aan onze eigen maatregelen omdat wij richting de bouwvak geen extra werkdruk willen creëren en de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwgezet willen monitoren voordat wij verder versoepelen. Na de zomervakantie stellen wij nieuw beleid op rondom bewonersbijeenkomsten e.d.
  • Vanaf 1 juli mag carpoolen weer. Er is geen limiet meer aan het aantal mensen dat samen in de auto kan. Draag dan een mondkapje. Deze kun je bestellen bij de materieeldienst.

Graag vragen we je aandacht nog voor het volgende:

  • 1,5 meter afstand blijft de norm, houd je hieraan voor je eigen gezondheid en die van je omgeving.
  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten als verkoudheid, keelpijn en/of koorts en laat je testen. Blijf ook thuis als één van je huisgenoten klachten heeft. Meld dit altijd bij Jolanda Strijk.
  • We krijgen vragen over het gebruik van airco’s. Wetenschappelijk gezien is er vooralsnog geen verbod op het gebruik van airco’s. Toch wordt aangeraden het gebruik van airco’s tot een absoluut minimum te beperken en maak de ruimten niet te koud. Hoe kouder de ruimte, hoe makkelijker het coronavirus zich kan verspreiden. Het kan zijn dat de adviezen per kantoor afwijken, houd je aan deze adviezen. De vestigingsdirecteur is het aanspreekpunt.

Heb je nog vragen? Dan kun je die stellen aan Jolanda Strijk via strijk@trebbe.nl of 088 259 00 07.

We hebben nog maar een paar weken te gaan tot aan de zomervakantie, let op elkaar en blijf aardig voor elkaar. Samen zetten we de schouders eronder!